PSD a început consultările publice asupra proiectelor legilor Educaţiei şi anume legea învăţământului preuniversitar şi legea învăţământului universitar. Astfel, social-democraţii au desfăşurat, luni, o serie de consultări cu societatea civilă şi specialiştii din Educaţie asupra celor două proiecte de lege, elaborate de Guvern, privind învăţământul preuniversitar şi universitar. În urma acestor consultări, PSD va elabora un set de amendamente pe care le va susţine în cadrul coaliţiei şi în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La prima rundă de întâlniri, parlamentarii PSD din comisiile de specialitate ale Legislativului s-au întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor aleşilor locali - comune, oraşe, municipii şi judeţe, precizează comunicatul de presă al partidului.

Consultările se vor desfăşura până la finalul lunii martie şi vor cuprinde discuţii cu: reprezentanţii cultelor din România, sindicate, mediul de afaceri, organizaţii neguvernamentale, elevi, părinţi, studenţi, profesori, rectori, cu grupurile parlamentare ale PSD şi cu experţii în Educaţie ai PSD din organizaţiile judeţene ale partidului.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Potrivit sursei citate, PSD consideră că viitorul Educaţiei din România este mult prea important pentru a fi decis în spatele uşilor închise, mai ales că în ultimele trei decenii legislaţia din acest domeniu s-a modificat de prea multe ori, fără rezultate spectaculoase.

„România nu îşi permite încă o reformă superficială în acest domeniu”, mai indică sursa menţionată.

În acest sens, PSD susţine participarea tuturor părţilor interesate la o dezbatere aprofundată şi transparentă asupra modificărilor legislative propuse de Guvern.

Scopul consultărilor este de a prelua din partea actorilor implicaţi în educaţie toate observaţiile şi completările pentru îmbunătăţirea celor două proiecte de lege. Pe baza acestor discuţii, PSD va elabora un set de amendamente pe care le va susţine în cadrul coaliţiei şi în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Conform sursei amintite, în privinţa reformei propuse de Ministerul Educaţiei, PSD va urmări în primul rând respectarea următoarelor principii:

1)        Acces egal şi neîngrădit la educaţie pentru toţi copiii;

2)        Combaterea abandonului şcolar;

3)        Dezvoltarea învăţământului dual, bazat pe însuşirea unor aptitudini practice şi cunoştinţe profesionale, care să permită absolvenţilor un acces cât mai bun pe piaţa forţei de muncă;

4)        Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinţilor care muncesc şi generalizarea programului masă caldă şi sănătoasă în şcoli;

5)        Creşterea reţelei de consilieri şcolari şi a cabinetelor de medicină şcolară;

6)        Susţinerea elevilor români care studiază în afara graniţelor, dar şi a celor care se reîntorc acasă pentru o mai bună reintegrare;

7)        Salarizarea cadrelor didactice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.