Protestul care a avut loc, duminică seară, la Cluj-Napoca, şi la care au participat aproximativ 3.000 de oameni, s-a încheiat după ce manifestanţii s-au întors din marş în Piaţa Unirii, unde au intonat Imnul Naţional. Şi la Timişoara au protestat în jur de 1.000 de persoane, acestea mergând spre case după ce organizatorii au anunţat că următoarea acţiune va avea loc duminica viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul care a avut loc, duminică seară, în Cluj-Napoca s-a încheiat după ora 22.00, după ce protestatarii porniţi în marş prin oraş s-au întors în Piaţa Unirii. Acolo, ei au intonat Imnul Naţional, apoi au plecat spre case.

Clujenii au venit în Piaţa Unirii începând cu ora 19.00, cu steaguri tricolore şi cu pancarte cu mesaje precum ”Dragnea – Iordache – Grindeanu –PSD – ALDE – grup infracţional organizat” ”Demisia”, ”Suntem cu ochii pe voi”, ”Nicio ţară civilizată nu are miniştri atât de proşti ca ai noştri” sau ”27 de ani de corupţie. Cât mai rezistăm?”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, oamenii au scandat lozinci precum ”Ziua muncim, noaptea vă păzim!”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu!”, ”Hoţii!” şi ”Rezistăm!”.

Aproximativ o mie de oameni s-au adunat, duminică seară, şi în Piaţa Victoriei din Timişoara la un nou miting antiguvernamental.

Unii protestatari au purtat banderole albe cu mesajul ”#rezist”, iar alţii au avut steaguri tricolore. În Piaţa Victoriei din Timişoara s-a cântat şi s-au scandat mesaje împotriva Guvernului, oamenii cerând demisiile premierului Sorin Grindeanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, timişorenii au fost îndemnaţi să semneze în număr mare ”Proclamaţia România 2017+”.

Organizatorii au anunţat că un nou miting va fi organizat duminica viitoare.

Protestul de la Timişoara a început după ora 19.00 şi s-a încheiat în jurul orei 21.00.

Aproximativ cinci sute de persoane au protestat şi la Sibiu.

Oamenii au scandat ”Guvern de hoţi şi mafioţi!”, ”Rezistăm, nu plecăm!”, ”Altă întrebare! Marş la închisoare!”, ”Hoţii!”, ”ALDE şi PSD aceeaşi mizerie!”, dar şi ”Păcat, păcat de sângele vărsat!”, au scandat lozinci antiguvernamentale şi au intonat Imnul Naţional.

În Piaţa Mare, oamenii au aprins lumânări şi au scris mesajul ”Rezist” din acestea.

Protestul avea aprobare să se desfăşoare între orele 18.00 şi 23.00, dar s-a încheiat în jurul orei 20.30, din cauza frigului şi a lapoviţei.

În jurul orei 19.30, oamenii au pornit în marş, dar au parcurs doar în jur de un kilometru, în loc de traseul de aproximativ zece kilometri anunşat iniţial.

La final, s-a scandat ”Ne vedem duminică”, având în vedere că noua strategie a manifestanţilor din Sibiu este de a protesta duminica, atât dimineaţa alături de copii, cat şi la prânz cu o carte în mână, precum şi seara. 

Cei aproximativ 150 de oameni care au protestat, duminică seară, la Braşov au încheiat manifestaţia după ce au mers şi în faţa sediului PSD, în Piaţa Sfatului.

Protestatarii au întins două drapele de 12 pe 8 metri ale României şi Uniunii Europene, după care au cântat Imnul, iar apoi au plecat spre case, după ora 21.00.

În Piaţa Unirii din Iaşi au protestat în jur de 200 de persoane, manifestanţii cerând demisia guvernului Grindeanu.

Oamenii au venit cu drapele ale României, Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii, dar şi cu fluiere şi vuvuzele.

Manifestanţii au scandat ”Hoţii, Hoţii!”, ”În democraţie hoţii stau la puşcărie!” şi ”Jos guvernul hoţoman, fabricat în Teleorman!”.

Şi în faţa sediului Prefecturii Galaţi s-au adunat, duminică, aproximativ 100 de persoane.

Protestatarii au adus şi un steag de aproximativ 20 de metri pătraţi al Uniunii Europene pe care scria ”Europe, let’s stay awake together” şi au dansat Hora Unirii în jurul acestuia.

 

 

Şi manifestaţia din Alba Iulia, la care au participat aproximativ 30 de persoane, s-a încheiat devreme. Oamenii s-au strâns în faţa Prefecturii Alba, cei mai mulţi renunţând la pancarte şi steaguri pe care le-au înlocuit cu umbrele pentru a se apăra de ploaia măruntă.

Un tânăr a avut însă o pancartă cu mesajul ”Am vrut să scriu «Noaptea ca hoţii» dar aş fi jignit hoţii”.

Chiar dacă la Alba Iulia a plouat mărunt şi a fost frig, oamenii au rămas tăcuţi în stradă timp de aproximativ o oră şi au anunţat că vor continua să protesteze şi în zilele următoare pentru o clasă politică fără corupţie, dar şi pentru că se tem că OUG 13 ar putea să aibă efecte.

Un protest similar a avut loc, duminică seară, şi la Sebeş, unde peste 45 de persoane s-au adunat în centrul oraşului, în faţa Casei de Cultură ”Lucian Blaga”, şi au cerut demisia Guvernului şi curăţarea clasei politice româneşti.

Protestul de la Sebeş a durat peste o oră, perioadă în care oamenii au rămas în stradă chiar dacă ploua şi temperaturile erau foarte scăzute.

Ambele acţiuni de protest din judeţul Alba au fost anunţate pe reţelele de socializare şi nu au fost autorizate.

De asemenea, în jur de 50 de oameni au ieşit în stradă şi la Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.