Cei aproximativ 30.000 de oameni care au protestat, miercuri seară, la Timişoara, atât în Piaţa Victoriei, cât şi în marş pe străzile din oraş, au încheiat manifestaţia, urmând să o continue joi la prânz, în faţa Prefecturii, apoi seara în Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei aproximativ 30.000 de timişoreni care au ieşit, miercuri seară, pe străzile oraşului şi în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de decizia Guvernului privind legile din domeniul justiţiei au încheiat protestul, după cinci ore. Astfel, imediat după ora 23.00, oamenii au plecat spre case.

Liderii manifestanţilor au anunţat că, în cazul în care revendicările lor nu vor fi ascultate, vor continua protestul şi joi, începând de la ora 12.00, în faţa Prefecturii Timiş, apoi de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei din Timişoara.

Protestul de la Timişoara a început miercuri seară, la ora 18.00, când aproximativ 600 de timişoreni se adunaseră pe platoul din faţa Operei, iar apoi, la scurt timp, în Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia mii de studenţi cazaţi în Complexul Studenţesc. Acestora li s-au alăturat, pe parcursul manifestării, tot mai mulţi oameni.

În jurul orei 20.00, protestatarii au pornit în marş pe mai multe străzi din cartiere aflate în nordul Timişoarei, pentru a scoate cât mai multă lume în stradă. Oamenii au mărşăluit pe străzi aproape două ore, după care au revenit în Piaţa Victoriei.

Pe parcursul marşului, aproximativ 2.500 de oameni au aşteptat în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei. De asemenea, în acest interval, o fanfară a cântat diferite cântece pe treptele Operei.

La finalul protestului, numărul celor ieşiţi în stradă pentru a striga împotriva Guvernului a ajuns la aproximativ 30.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.