Protestul celor aproximativ o sută de angajaţi ai Termocentralei de la Mintia, judeţul Hunedoara, s-a încheiat în noaptea de joi spre vineri, după ce ministrul Energiei a ajuns la protestatari şi le-a promis că nu se vor face disponibilizări anul acesta şi că va fi întocmită o analiză corectă privind salarizarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderior de sindicat, joi seară, ministrul Energiei, Toma Petcu, alături de secretarul de stat Doru Vişan, care se află în Valea Jiului, au avut o întâlnire cu angajaţii de la Termocentrala Mintia, care joi dimineaţa au declanşat un protest spontan pentru a-şi apăra locurile de muncă şi pentru a cere majorări salariale.

Discuţiile între protestatari şi oficialii de la Ministerul Energiei s-au încheiat noaptea trecută, în jurul orei 1.00, după ce ministrul Toma Petcu le-a promis energeticienilor că nu vor fi disponibilizări, anul acesta, la Termocentrala Mintia.

De asemenea, ministrul le-a promis că va fi făcută, până în 16 iunie, o analiză corectă privind salarizarea.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, se află, vineri, în Valea Jiului, pentru a discuta cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi cu sindicatele minerilor şi ale energeticienilor.

Joi, aproximativ o sută de angajaţi de la Termocentrala Mintia au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi că nu au echipamente de protecţie şi că membrii Consiliului de Administraţie şi-au mărit indemnizaţiile şi salariul directorului general, fără să majoreze şi salariile oamenilor.

Protestatarii au cerut să vină la Termocentrala Mintia ministrul Energiei, Toma Petcu.

Mai multe runde de negocieri între reprezentanţii protestatarilor şi conducerea CEH au avut loc joi seară, însă acestea au eşuat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.