Zeci de persoane care s-au mobilizat pe Facebook s-au adunat, miercuri seară, în pieţele centrale din Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa, pentru a protesta faţă de amendamentele la Legea graţierii, adoptate de Comisia juridică din Senat, prin care condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jur de 30 de sibieni s-au strâns, miercuri seară, în Piaţa Mare din municipiu, după ce s-au organizat pe reţeaua de socializare. Protestatarii, care nu au scandat lozinci, au scris cu litere foarte mari, pe asfalt, cuv\ntul "#Rezist".

Şi la Cluj-Napoca, aproape 100 de oameni au ieşit în Piaţa Unirii, din municipiu, în urma unui apel făcut pe Facebook, manifestanţii având cu ei şi un banner pe care scrie "27 de ani de corupţie. Cât mai #rezistăm?”

La Braşov, aproximativ 30 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii şi au purtat banderole cu "#Rezist". Ei nu au scandat lozinci, şi nici nu au avut pancarte, protestul terminându-se după aproape două ore.

Peste 20 de persoane protestează şi în faţa Prefecturii Constanţa, faţă de decizia Comisiei Juridice din Senat care a aprobat mai multe amendamente la Legea graţierii, ce ar permite graţierea condamnaţilor pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă, scandând “PSD, ciuma roşie” şi având mesaje de genul “Hoţii graţiază hoţi !”.

Oamenii au început să se strângă pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa începând cu ora 19.30, iar în jurul orei 20.45 erau deja peste 20 de persoane. Protestatarii strigau “Demisia, demisia”, “PSD şi PMP aceeaşi mizerie”, “PSD, ciuma roşie”. Ei aveau mai multe foi A4 pe care scriseseră diferite mesaje cum ar fi “Distracţia s-a terminat. Demisia, hoţilor !”, “Cine fură trebuie să plătească, oricare ar fi el”, “Pentru penali nu e loc în Parlament”, “Hoţii graţiază hoţi !”.

Aproximativ 20 de persoane au protestat, miercuri seara, pe platoul din faţa sediului Prefecturii din Galaţi, faţă de modificările aduse la legea graţierii, manifestanţii scandând lozinci precum "Galaţiul cere fără graţiere", "Demisia" sau "PSD, ciuma roşie".

Manifestanţii s-au strâns miercuri seara pe platoul din faţa sediului Prefecturii din Galaţi, unde au adus un banner pe care scria "#Rezist" şi au scandat lozinci precum "Galaţiul cere, fără graţiere", "Demisia" sau "PSD, ciuma roşie". Protestatarii au spus că nu sunt de acord cu modificările aduse în Parlament la legea graţierii.

"Am ieşit în stradă pentru că în comisia juridică practic au votat aprobarea OUG 13. Este clar că actuala clasă politică trebuie să plece şi cei de la PSD şi cei de PNL. Nu au ce căuta în Parlament", a spus o participantă la protest.

Cei prezenţi la protest au spus că intenţionează să iasă în stradă până când se va renunţa la modificările privind legea graţierii.

În Piaţa Victoriei, din Capitală, miercuri seară s-au adunat în jur de 200 de persoane, numărul acestora crescând, la ora transmiterii acestei ştiri, la aproximativ 700.

Manifestanţii scandează "Hoţii! Hoţii!", "Nu scăpaţi!" şi "DNA, să vină să vă ia!" şi au pancarte pe care scrie "Nu suntem o naţie de hoţi!", "Nenorociţilor!", "Parlament penal, marş la tribunal!", "Nu graţierii" şi "PSD, ciuma roşie!". Alte mesaje ale protestatarilor sunt "S-o credeţi voi, derbedeilor!" şi "Aţi furat şi vândut 23 de milioane de români".

Mulţi protestatari sunt însoţiţi de copii.

Protestul a fost convocat pe Facebook, pe pagina "Corupţia Ucide",

"Când legea devine fărădelege, rezistenta este o datorie! Ne schimbăm azi programul şi ne re-vedem în stradă", era apelul postat pe pagina de Facebook.

Acţiunea "NU graţierii corupţilor - OUG 13 revine. Si noi!" era anunţată cu începere de la ora 19:00 şi până la 23:59.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.