Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase din municipiul Galaţi au declanşat, marţi, un protest spontan, reclamând faptul că faţă de luna februarie, după reducerea sporurilor, le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul a reunit aproximativ 30 de asistente şi infirmiere care s-au strâns la intrarea principală a Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi, ţinând în mâini coli albe pe care scrie "Grevă spontantă".

Angajaţii spitalului spun că faţă de luna februarie le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei.

"Sporul de calculator s-a luat; eu am mai puţin cu 300 de lei, faţă de luna februarie. Vor mai scădea însă în luna urmatore, dar avem rate", a afirmat o asistentă de la Registratura spitalului.

O altă asistentă s-a plâns că i-au scăzut veniturile cu circa 150 de lei: "De la 25 la sută, sporul la noi asistentele acum este la 15 la sută, deci 10 la sută scădere sporul de infecţioase. Având în vedere că infecţioasele reprezintă un mediu contagios, ne punem în pericol şi noi şi familia. Deci la momentul acesta sporul a scăzut şi este relativ şi luna viitoare. Luna viitoare poate fi 5 la sută sau deloc, noi nu avem la momentul acesta stabilitatea financiară".

De celaltă parte, conducerea spitalului admite că s-au redus sporurile pe fondul noilor reglementări, dar şi a timpului efectiv de lucru al angajaţilor. "Nu am putut asigura 25% pentru tot spitalul, nu am avut de unde, am zis am asigurat categoriile defavorizate ca măcăr să plece cu un salariu la fel cu cel avut în luna anterioară. Angajaţii de la registratura au pierdut; tot prin indenmnizaţia de hrană au luat mai puţin în funcţie şi de acum a lucrat. Eu nu pot acţiona în afara legii, eu am încercat să mă încadrez legal între valorile minime şi maxime la sporuri. Salariile li s-au dat mărite aşa cum prevede legea. Mai mult decât atât ce pot să fac...iar suma în care a trebuit să mă încadrez ţine şi de ordonatorul de credite", a afirmat Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi. 

Pe timpul protestului angajaţilor care a durat circa o oră, activitatea în spital a fost parţial afectată, pe o tură lucrând o asistentă din trei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.