Câteva zeci de grefieri de la Tribunalul Prahova şi Judecătoria Ploieşti au participat, marţi dimineaţă, la un protest spontan, ei ieşind în faţa sediului în care funcţionează cele două instanţe pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de noua lege a salarizării unitare, despre care susţin că îi dezavantajează. În urma protestului activitatea în sălile de judecată nu a fost afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de grefieri au ieşit, marţi, la ora 10.00, în faţa sediului Tribunalului Prahova şi al Judecătoriei Ploieşti pentru a protesta faţă de prevederile noii legi a salarizării unitare. Grefierii au afişat hârtii cu mesaje precum: ”Salarizare propoţională cu vechimea în muncă”, ”Protest spontan împotriva legii salarizării unice” sau ”Salarizare proporţională cu incompatibilităţile prevăzute”.

”Ne-am raliat colegilor din ţară care au protestat ieri faţă de noua lege a salarizării. Salariile nu reflectă munca pe care noi, grefierii, o prestăm, noi avem incompatibilităţi care nu se regăsesc în alte familii ocupaţionale, iar sporul de vechime nu este introdus în grila de salarizare” a declarat reprezentanta sindicatului Sinjust, Cristina Antonescu.

Aceasta a spus că, în urma protestului, activitatea instanţelor de judecată nu a fost întreruptă.

”Momentan nu este afectată (activitatea cu justiţiabilii – n.r.), şedinţele de judecată se desfăşoară normal, dar probabil că, în viitor, va fi” a mai spus Antonescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.