Un protest de amploare faţă de coaliţia de guvernare PSD-ALDE este anunţat pe Facebook în 12 mai în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sub sloganul "Vrem Europa, nu dictatură!”. Organizatorii acuză că PSD-ALDE nu şi-au respectat promisiunile făcute în campania electorală şi critică modul de guvernare a coaliţiei, care a îndepărtat România de standardele europene şi democratice şi a făcut ca în ţara noastră "să domnească interesele şi bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul ar urma să aibă loc în 12 mai, în Piaţa Victoriei din Capitală, de la ora 18.00.

"De la preluarea guvernării, coaliţia PSD-ALDE nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorităţi: să îşi salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale şi să instaureze în România un regim în care forţa legii şi democraţia sunt strivite de forţa instituţiilor politice. Metodele şi acţiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene şi democratice şi aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele şi bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de şansa de a sancţiona derapajele acestora”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ei enumeră câteva dintre "acţiunile antidemocratice” ale coaliţiei PSD-ALDE, precum OUG 13, modificarea codurilor penale, modificarea codului fiscal sau schimbarea legilor fără consultare publică. Protestatarii invocă şi amenzile abuzive date de Jandarmerie, ceea ce, spun ei, reprimă dreptul la protest sau denigrarea unor instituţii europene şi a reprezentanţilor României la Bruxelles care se opun măsurilor PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.