Salariaţi ai companiei OMV Petrom protestează, miercuri, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul în care decurg negocierile privind noul contract colectiv de muncă. Oamenii cer venituri mai mari şi reclamă ore suplimentare neplătite. În replică, oficialii companiei transmit că ”remuneraţia angajaţilor OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol”, precizând că ”acelaşi nivel competitiv” va fi menţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Salariaţii nemulţumiţi au ieşit în faţa sediilor OMV Petrom. 
 
La Ploieşti, câteva zeci de angajaţi protestează în faţa sediului Petrom, afişând pancarte pe care scrie „Stop orelor suplimentare neplătite”, „Nu ne mai luaţi al mişto” sau „Muncim de acasă pe cheltuiala noastră”.
Proteste similare au fost organizate la sediile Petrom din Capitală, Suplacu de Barcău, Piteşti, Buzău, Constanţa, precum şi la rafinăria Petrobrazi din judeţul Prahova.
 
„Astăzi, 22 decembrie, o zi cu însemnătate deosebită pentru libertatea şi drepturile românilor, ieşim în stradă pentru a ne face auzită vocea. Vrem să fim respectaţi, să ni se recunoască munca asiduă, să ni se coreleze veniturile cu munca depusă şi cu profitul generat. Vrem un Contract Colectiv de Muncă care să fie o garanţie a drepturilor echitabile şi cerem o creştere a salariului care cel puţin să menţină puterea de cumpărare”, a declarat liderul Sindicatul Naţional Petrom, Costin Voicu, citat într-un comunicat al sindicatului. 
 
„Este aproape ca şi cum compania ne râde în faţă: se raportează dublări ale profitului, iar în documentele publice declară că sunt hotărâţi să contribuie la obiectivul ONU pentru bunăstare şi sănătate. În acelaşi timp, angajaţii nu au parte de creşteri reale salariale”, a afirmat, la rândul său, vicepreşedintele Sindicatului Naţional Petrom, Manuel Chejnoiu.
 
Oficialii OMV Petrom transmit că negocierile pentru viitorul contract colectiv de muncă nu s-au încheiat, ei precizând că angajaţii companiei au venituri „la niveluri competitive”.
 
„Remuneraţia angajaţilor OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol şi gaze şi include bonusuri în cuantum fix şi indemnizaţii speciale conform Contractului colectiv de muncă, precum si alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, indemnizaţie de vacanţă / zile libere plătite sau bonusuri legate de performanţă. Vom menţine acelaşi nivel competitiv si pe viitor, intenţie pe care am exprimat-o şi în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă, aflată în plină desfăşurare. Ţinem seama de contextul economic actual şi evoluţia companiei şi ne dorim să ajungem la un rezultat favorabil pentru salariaţii noştri cat mai curând. Ne bazăm pe buna-credinţă a partenerilor noştri din sindicat pentru a finaliza negocierile cu rezultate bune pentru toate părţile implicate”, a transmis OMV Petrom într-un punct de vedere remis News.ro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.