Peste o sută de angajaţi ai fabricii Nestle de la Timişoara au protestat, luni, în faţa unităţii, nemulţumiţi de salariile compensatorii promise de angajatori, după anunţul închiderii producţiei în fabrica din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ o sută de angajaţi ai Nestle de la Timişoara au ieşit la poarta fabricii purtând pancarte pe care au scris mesaje precum ”Egalitate” sau ”Respect” şi au strigat lozinci precum ”Rusine să vă fie”.

Oamenii spun că nu sunt mulţumiţi de salariile compensatorii promise de angajatori, după oprirea producţiei de la Timişoara.

Angajaţii cu vechime mare au reuşit să obţină 13 salarii compensatorii, iar de exemplu, un angajat cu o vechime de un an va primi trei salarii compensatorii.

„Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condiţiile în care după închiderea unor unităţi similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminaţi, iar oferta primită să reprezinte maximum 13 salarii pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în fabrică? Este o bătaie de joc la adresa muncitorului român, un şantaj practicat de o multinaţională care ne tratează ca pe sclavi, în comparaţie cu angajaţii ei din Occident. Motivaţia pentru oferta făcută de conducerea Nestle cum că suntem în România şi nu se pot acorda salarii compensatorii ca în Occident, este o bătaie de joc”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară.

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, îşi închide singura fabrică din România, aflată la Timişoara.

Fabrica va fi închisă până la finalul lunii mai, fiind vizaţi aproape 400 de angajaţi.

Fabrica de la Timişoara produce anual peste 10.000 de tone de dulciuri şi cafea, însă produsele vor fi fabricate în continuare în alte zone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.