Prima ninsoare din acest sezon aduce şi primele probleme în judeţul Bihor. Autorităţile au anunţat că au scos pe drumuri utilajele de deszăpezire, însă unul dintre acestea a rămas blocat. Un bărbat care deţine turme de oi i-a scris pe Facebook vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, cerându-i să trimită un tractor pentru a scoate utilajul blocat. „Trebuie să cobor oile!”, îi scrie bărbatul politicianului. Solicitarea este făcutĂ într-un comentariu la postarea în care şeful CJ anunţa că maşinile de deszăpezire acţionează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un strat consistent de zăpadă s-a depus, duminică dimineaţă, în zona de munte a judeţului Bihor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Mircea Mălan, a anunţat, pe Facebook, că utilajele de deszăpezire au fost scoase pentru a curăţa drumurile.
„Prima ninsoare a toamnei în Bihor, în zona montană! Circulaţi cu grijă! (...) A nins moderat, iar vântul viscoleşte zăpada”, a scris vicepreşedintele CJ Bihor pe Facebook. Mesajul este însoţit şi de o fotografie realizată pe drumul dintre Budureasa şi Stâna de Vale, în timpul intervenţiei unui utilaj de deszăpezire.
Acţiunea de curăţare a şoselelor acoperite cu zăpadă nu a fost lipsită de incidente. Un utilaj a rămas blocat, ceea ce a provocat reacţia unui internaut, care îi solicită public vicepreşedintelui CJ Bihor să ia măsuri. 
Bărbatul, Ioan Moldovan Popa, proprietar de turme de oi, i-a scris pe Facebook lui Mircea Mălan, propunându-i soluţii pentru deblocarea utilajului din cauza căruia nu îşi poate coborî oile de pe munte. El publică şi imagini din zonă. 
„Domnule Mălan! Trimiteţi urgent un tractor cu troliu să tracteze maşina de dezăpezit e mai jos cu 1,8 km de vf Scăriţa împotmolit! Trebuie să cobor oile!”, îi scrie bărbatul politicianului.
Ulterior, el a precizat că a rezolvat problema, postând un mesaj, în care dă şi explicaţii cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pe propria pagină de pe reţeaua de socializare: „Şoferul a derapat în partea dreaptă fiind zăpada foarte mare şi mai ales apoasă s-au chinuit jumătate de oră să pună la roţi sare după ce a înlăturat zăpada, dar fără succes cînd a vrut să o pună în mişcare s-au lipit de parapeţi ud leoarcă am postat pentru cei cu atribuţii le-am dat şi idei cum să o deblocheze cu un tractor cu troliu forestier, cu altă maşină e foarte riscant fiind zăpadă! Veniţi cu idei palpabile şi nu cu prostii în Padiş sînt maşini blocate unde bănuiesc că sînt şi copii! Eu am coborât oile din Bălileasa! O zi bună!”.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.