Programul ”Oxigen pentru Timişoara”, prin care se pot face donaţii pentru achiziţia de aparate medicale necesare pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii de Covid, lansat la finalul anului trecut, urmează să fie extins la nivelul judeţului Timiş, a anunţat primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz. În prezent, 72 de pacienţi care folosesc aparate cumpărate în cadrul proiectului sunt monitorizaţi la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am decis să extindem aria de acţiune în tot judeţul pentru că au fost nişte familii care ne-au rugat să îi ajutăm şi am dat curs acestor solicitări. Acum 72 de persoane sunt sub supraveghere medicală la domiciliu, în acest proiect şi profită de echipamente împrumutate. Echipa de proiect a decis să îşi extindă activ şi să sprijine spitalele şi Centrul de Transfuzie, unde poate achiziţia oficială durează poate prea mult şi atunci echipa poate foarte nebirocratic să sară în ajutor. E ceva ce nu poate să înlocuiască acţiunea statului, dar poate din când în când să mai umple din goluri”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.
 
De la startul acestui program au fost adunaţi 1.772.000 de lei din donaţii de la 256 de oameni şi 33 de companii. Banii au fost şi urmează să fie folosiţi în continuare pentru achiziţia de echipamente medicale, care vor fi împrumutate apoi celor infectaţi cu COVID-19.
 
Programul nu mai este valabil doar pentru Timişoara şi vor putea beneficia de el şi bolnavi din judeţ.
 
Oricine poate dona intrând pe site-ul oxigen.primariatm.ro.
 
Medicii din Timişoara au cerut ajutorul municipalităţii pentru găsirea urgentă a unei soluţii de tratament la domiciliu pentru pacienţii cu forme medii de COVID-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să îşi poată concentra resursele pentru salvarea vieţii pacienţilor cu forme severe.
 
În acest sens, primarul Dominic Fritz a demarat proiectul ”Oxigen pentru Timişoara”, la începutul lunii noiembrie 2020, în cadrul căruia firme şi persoane fizice pot dona bani pentru achiziţia de echipamente medicale care mai apoi  sunt donate spitalelor sau pot fi puse la dispoziţia bolnavilor de COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.