Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş a anunţat, luni, prelungirea programului de lucru în vederea eliberării de avize obligatorii pentru reparaţii de urgenţă la imobilele istorice afectate de furtuna de duminică. Potrivit ultimului bilanţ, au fost afectate peste 70 de clădiri din oraş, dar nu se ştie exact câte dintre acestea sunt monumente istorice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, instituţia îşi prelungeşte programul de lucru pe durata întregii săptămâni.

”Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş anunţă proprietarii de imobile istorice sau situate în zone de protecţie şi zone protejate, ale căror locuinţe au fost afectate de furtuna din 17 septembrie, că îşi modifică programul cu publicul pentru ca eliberarea avizelor obligatorii pentru reparaţii de urgenţă sau punere în siguranţă să se facă în cel mai scurt timp posibil”, se arată în comunicat.

Astfel, locatarii din imobilele afectate de vijelie sunt aşteptaţi, în săptămâna 18 – 22 septembrie, zilnic între orele 08.30 şi 17.00, la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş (str. Augustin Pacha nr.8) să depună documentaţia necesară obţinerii avizului de specialitate obligatoriu.

Documentaţia cuprinde o cerere scrisă în care să fie menţionate lucrările care urmează să fie executate, precum şi fotografii ale imobilului afectat.

Avizul din partea Direcţiei pentru aceste lucrări va fi eliberat în cel mult 24 de ore.

În Timişoara au fost afectate de furtună peste 70 de clădiri, însă deocamdată nu se cunoaşte numărul imobilelor istorice afectate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.