Procesul de votare din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, s-a încheiat, duminică seara, fără a se înregistra evenimente deosebite, fiind totuşi înregistrat un dosar penal, în urma unei sesizări făcute de reprezentantul unui partid politic. Prezenţa la vot a fost de 36,37 %.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor disponibile pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa la vot a fost de 36,37 %.
 
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş-Severin, nu au fost înregistrate evenimente deosebite la scrutinul de duminică. 
 
"În cursul zilei de astăzi, au fost primite 86 de notificări prin SIMPV - Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezentei la Vot şi Prevenire a Votului Ilegal, majoritatea privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor alegători, toate cele 86 de notificări fiind infirmate”, transmite IPJ Caraş-Severin. 
 
De asemenea, în cursul serii de duminică, Poliţia Oraşului Moldova Nouă a fost sesizată de către reprezentantul unui partid politic, cu privire la o posibilă infracţiune de fals în declaraţii, în legătură cu exprimarea votului prin intermediul urnei speciale. 
 
"În urma acestei sesizări, au fost dispuse verificări imediate, fiind înregistrat un dosar de cercetare penală, în care se continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă”, mai transmite IPJ. 
 
Sâmbătă şi duminică, peste 150 de poliţişti şi jandarmi din Caraş-Severin au fost angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice, a pazei şi protecţiei celor 12 secţii de votare constituite în oraş şi de verificare a sesizărilor de natură electorală. 
 
Peste 9.000 de alegători au fost chemaţi la urne, în oraşul Moldova Nouă, pentru a alege primarul, după ce mandatul lui Adrian Torma care, susţinut de PSD şi PRO România a câştigat scrutinul din 27 septembrie 2020, a fost invalidat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.