La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara a sosit primul transport de tablete antivirale destinate tratării pacienţilor cu COVID-19. Este vorba despre 24.000 de comprimate ce au că substanţă activă Molnupiravirul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Medicamentele au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii şi sunt destinate pacienţilor vulnerabili şi în vârstă care au dezvoltat o formă moderată de COVID-19 care  se poate transforma într-o formă severă de boală. Tableta reduce cu 50% riscul de spitalizare şi de deces”, transmit reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara. 
 
Potrivit specialiştilor, medicamentul introduce erori în codul genetic al virusului Sars-CoV-2, îi opreşte înmulţirea şi reduce astfel severitatea bolii. 
Comprimatul poate fi administrat atât în unităţile sanitare, prin centrele de evaluare, cât şi acasă.
 
Molnupiravir este primul tratament oral specific pentru tratarea COVID-19. Până acum, toate celelalte tratamente dezvoltate pentru combaterea acestei infecţii erau injectabile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.