Primul aparat de plasmafereză din judeţ este funcţional, începând de joi, la Centrul de Transfuzie Judeţean Hunedoara. Laboratorul unde este instalat aparatul medical se află la ”Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu” - Hunedoara a cărui conducere a asigurat spaţiul necesar şi administrarea laboratorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Prefecturii judeţului Hunedoara, specialiştii Centrului de Transfuzie judeţean Hunedoara vor contacta persoanele vindecate de COVID - 19 care doresc să doneze sânge, urmând ca plasma rezultată să fie folosită în tratarea pacienţilor îmbolnăviţi de noul coronavirus şi aflaţi într-o stare avansată a bolii. Plasma va fi recoltată cu primul aparat de plasmafereză care funcţionează de joi în judeţul Hunedoara.

Aparatul medical a fost donat de compania Besamex care, în urma unui acord încheiat cu Ministerul Sănătăţii, donează astfel de aparate medicale şi altor spitale din ţară.

“Pentru zona noastră, funcţionarea unui astfel de aparat este deosebit de folositoare din punct de vedere medical, având în vedere şi numărul mare de cazuri pozitive înregistrate în judeţ de la începutul monitorizării. Prefectul a mai precizat că finanţarea pentru acest tip de transfuzie va intra în curând într-un program naţional de sănătate publică iniţiat de Ministerului Sănătăţii”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Plasmafereza reprezintă o tehnica transfuzionala care permite prelevarea doar a plasmei de la un donator de sânge. Plasma serveşte apoi la tratarea bolilor, fie ca atare, fie purificata.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.