Primele 20 de autobuze Euro 6 cumpărate de Primăria Capitalei de la Otokar au ajuns în Bucureşti, la autobaza STB Titan, urmând ca până vineri să fie recepţionate. Municipalitatea estimează că toate procedurile se vor finalizarea până la jumătatea lunii noiembrie, când vor fi scoase, treptat, în trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După finalizarea procedurii de recepţie a celor 20 de autobuze Euro 6, făcută de o comisie formată din specialişti din direcţiile Transporturi şi Achiziţii din cadrul Primăriei Capitalei şi din specialişti ai STB, va fi convocată şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru ca autobuzele să fie concesionate către STB.

Foto: PMB
Foto: PMB

După concesionare, STB va depune la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) documentele pentru obţinerea numerelor şi taloanelor şi va înregistra autobuzele la Direcţia taxe şi impozite.

Municipalitatea estimează că toate procedurile se vor finalizarea până la jumătatea lunii noiembrie, când autobuzele vor fi scoase progresiv în trafic.

Foto: PMB
Foto: PMB

„Mă bucur să îi anunţ pe bucureşteni că primele autobuze noi, ultramoderne, au ajuns în Capitală. Sunt autobuze dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului”, transmite primarul Capitalei, Gabriela Firea, conform unui comunicat de presă al municipalităţii.

Foto: PMB
Foto: PMB

Până la sfârşitului anului vor ajunge în Bucureşti ale 80 de autobuze Euro 60, iar restul de 300, anul viitor.

În luna iunie a acestui an, Primăria Capitalei a semnat  cu Otokar contractul pentru achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6,  valoarea contractului fiind de peste 458 de milioane de lei fără TVA.

Foto: PMB
Foto: PMB

În parcul auto al STB urmează să intre, astfel, în total 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri, cu o capacitate minimă de 96 de pasageri, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri şi o capacitate minimă de 70 de călători şi 30 de autobuze articulate, de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de călători. 

Otokar, lider în domeniul autobuzelor, în Turcia, este parte a celui mai mare grup industrial din Turcia, Koç, care deţine mai multe mărci de electrocasnice şi electronice, cum ar fi Arctic, Beko şi Grundig.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.