Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat joi seară pe Facebook că timişorenii nu vor rămâne fără apă caldă pentru că s-a ajuns la o înţelegere cu E.ON Gaz pivind reluarea furnizării de gaz către compania de termoficare a Timişoarei, Colterm, după ce în cursul zilei a fost oprită furnizarea gazelor din cauza datoriilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am rezolvat problema gazului la Colterm! Timişorenii nu vor ajunge fără apă caldă! Tocmai am încheiat o înţelegere cu conducerea EON GAZ ROMANIA privind reluarea furnizării de gaz către compania de termoficare a Timişoarei, COLTERM. Am explicat convingător că situaţia financiară critică a Primăriei Timişoara e la final, că în zilele următoare, până la sfârşitul lunii septembrie, vom încasa sume mari ca taxe şi impozite locale de la firme, mai general zis de la persoane juridice şi vom achita toate restanţele de plată semnificative, către toţi partenerii şi cu prioritate către EON GAZ ROMANIA”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Robu i-a criticat din nou pe jurnalişti, despre care a spus că nu au făcut nimic altceva decât să informeze timişorenii că se vor trezi, din nou, fără apă caldă la robinete.

"Din nou, cele 60.000 de familii abonate la COLTERM vor constata că una e la robineţii din casele lor -e apă caldă, cum e firesc!- şi alta la televizor şi pe web! Din nou, jurnalişti cu excese de «entuziasm» n-au avut răbdare să vadă dacă apa se şi răceşte, ci au trâmbiţat cu pompă -ba chiar cu mare satisfacţie, după cum vorbeau!- că 60.000 de familii de timişoreni au rămas fără apă caldă! Ei bine, n-au rămas şi nu vor rămâne!”, a adaugat primarul.

E.On a sistat joi furnizarea de gaze naturale către Colterm, compania de termoficare din Timişoara, după ce termenele de plată eşalonată a datoriei pe acest an, de aproximativ şapte milioane de lei au fost depăşite, au anunţat reprezentanţii Colterm.

La sfârşitul lunii iunie, la Timişoara a fost întreruptă apa caldă în tot oraşul, după ce Colterm a acumulat datorii de 66 de milioane lei către E. On Energie România, din care 8 milioane erau doar pe anul 2018.

Atunci, primarul Nicolae Robu a avut o întâlnire cu conducerea companiei, iar în urma discuţiilor s-a stabilit reluarea furnizării gazului, dar şi eşalonarea restanţelor Colterm către E.On.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.