Primăria Timişoara va construi o maternitate nouă cu zece săli de naştere, clădirea urmând a fi ridicată pe 15.000 metri pătraţi de teren. Studiul de fezabilitate al noii clădiri a maternităţii va fi discutat în curând în consiliul local, iar odată ca acesta va fi adoptat, se va porni la elaborarea proiectului tehnic, urmând ca apoi să fie lansată licitaţia pentru execuţie. Primarul Nicolae Robu (PNL) a scris vineri pe pagina sa de Facebook că noua clădire în care va funcţiona maternitatea prinde contur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Noua maternitate pe care o construieşte Primăria Timişoara prinde contur. Ieri am avut ultimă discuţie asupra SF-ului şi l-am agreat, deci el va intra la aprobare în proxima şedinţă de Consiliu Local. După aprobare, se va porni elaborarea PT-ului, iar după finalizarea acestuia, se va organiza licitaţia pentru execuţie. Eu sper ca lucrările de execuţie să poată începe chiar din acest an. Noua maternitate va arăta superb,  iar interioarele şi dotările vor fi la cele mai înalte standarde în domeniu. După toate evaluările, va fi cea mai modernă maternitate din România. Prioritatea pe care o acordăm acestui obiectiv este o nouă dovadă a preţuirii pe care o avem pentru tineri, a accentului pe care-l punem pe stimularea prin asigurarea de condiţii a creşterii natalităţii în oraş şi regiune”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Spitalul se va întinde pe 15.000 de metri pătraţi, la care se adaugă 2000 de metri pătraţi care vor deservi zona administrativă. Clădirea se va înălţa pe 6 etaje, va cuprinde 236 de paturi, din care 150 pentru Obstetrică-Ginecologie, 16 pentru Terapie Intensivă, iar restul vor fi destinate secţiei de Neonatologie.

În cadrul spitalului vor exista şi alte compartimente, laboratoare, Departamentul de fertilizare in vitro şi echipamentele pentru fertilizare in vitro. Unele saloane vor fi cu două paturi şi baie proprie, va exista şi o bucătărie care va deservi maternitatea şi secţiile la distanţă, dar şi o spălătorie care va acoperi nevoile întregului spital.

În prezent, Maternitatea Odobescu, ce aparţine de Spitalul Municipal Timişoara, îşi desfăşoară activitatea într-o clădire care aparţine comunităţii evreiesti, pentru care Primăria plăteşte chirie.

Şi Consiliul Judeţean Timiş are un proiect de construire a unei noi maternităţi, la Timişoara. Acesta va fi construită lângă Spitalul Judeţean, iar în noua construcţie va funcţiona actuala Maternitate Bega care funcţionează într-un spaţiu impropriu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.