Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a transmis o notă internă angajaţilor Primăriei în care îi anunţă că se interzice folosirea grătarelor pe domeniul public şi interpretarea sau difuzarea de manele, după ce au apărut imagini cu dedicaţii făcute chiar lui, la un târg organizat de una dintre instituţiile din subordine. Robu vorbeşte despre ”sancţionarea drastică, inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Robu şi-a anunţat angajaţii, într-o notă internă, că „se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”.

În plus, la niciun eveniment din oraş nu se vor mai putea asculta manele.

„Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită”, se arată în nota trimisă Societăţii Pieţe SA, Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Poliţiei Locale.

Cei care nu respectă dispoziţiile primarului riscă „sancţionarea drastică (…), inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere în structurile implicate”.

Decizia a fost luată după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe filmuleţe în care pot fi auzite manele şi dedicaţii, făcute chiar şi primarului Robu, la târgul din Piaţa Traian al Societăţii de Pieţe, condusă de fostul său consilier Ionuţ Nasleu.

Nicolae Robu spune că din această poveste el a ieşit rău şi că presa ”nu ratează o minge ridicată atât de bine”.

”Apropo de acest scandal cu ce s-a întâmplat în Piaţa Traian. E aşa, de râsul plânsul. Dar din toată povestea eu ies rău, asta e realitatea. Presa nu ratează o minge ridicată atât de bine de colaboratori de-ai mei. Ideea a fost următoarea. Pentru că în Piaţa Traian sunt comasaţi printr-o decizie foarte greşită luată cândva oameni de o anumită factură şi cu anumite obiceiuri. Lumea se plânge că acolo nu poţi intra fără să fii vigilent, îţi lipseste ceva din buzunar sau din poşetă. Şeful de la Pieţe a încercat să facă puţină educaţie cu cei ce locuiesc acolo. Le-a explicat că nu-i frumos ce se întâmplă, că lumea îi blamează din cauza unora dintre ei, care fură şi că ar fi frumos să se reabiliteze, cu îngrijirea lucrurilor de acolo şi chiar pază, în regim de voluntariat, a ceea ce există acolo. Ei, membrii acelei comunităţi să aibă grijă că alţi confraţi de-ai lor, din comunitate, să nu facă rele. Respectivii au agreat dar au zis şefu, am vrea şi noi nişte muzică lăutărească de a noastră. Nu s-a vorbit despre manele. Aici s-a produs greşeala. Au adus nu ştiu ce formaţie sau interpret, care a cântat ce a cântat şi m-am trezit cu dedicaţii pentru primarul Timişoarei. Din păcate s-a întâmplat fără supraveghere. E o realitate, nu încercăm să ascundem. E tragi-comic. Am fost lăsaţi în free runing. Nimeni nu a stat acolo să vadă ce se întâmplă, ce muzică se cântă. A durat puţin secvenţa asta, dar suficient cât să fie filmată. Am generat o notă internă care bineînţeles că a ajuns imediat externă şi am atras atenţia foarte clar că se interzice aşa ceva şi orice fel de dedicaţii pe domeniul public. Pe domeniul privat noi nu avem controlul. Evident, se interzice şi să se cânte manele pe domeniul pulic”, a declarat Nicolae Robu.

Grătarele în pieţe sau pe străzi sunt, însă, interzise încă din 2007, conform unei hotărâri de Consiliu Local, însă aceasta nu a fost respectată, atrage atenţia consilierul local independent Adrian Orza.

Este vorba, în fapt, de Regulamentul de comerţ stradal în Timişoara în 2007, în care se menţionează, printre altele, că e interzisă şi se sancţionează cu amendă între 100 şi 500 de lei prepararea în aer liber a alimentelor în pieţele centrale ale oraşului şi pe străzile din cetate. Totodată se interzicea prin acelaşi regulament comercializarea de mâncare în ambalaje de plastic.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.