Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este de acord cu supraimpozitarea proprietarilor de clădiri istorice care nu refac faţadele acestora, însă procedura trebuie modificată, întrucât Primăria Timişoara a pierdut mai multe procese. Fritz a anunţat că va opri supraimpozitarea, temporar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am un anunţ ce poate va bucura unii timişoreni. Despre reabilitarea faţadelor. Din 2018, cei care nu îşi reabilitează faţadele sunt supraimpozitaţi. Asta este o idee pe care o susţin, dar, din păcate, procedura prin care s-au făcut supraimpozitările este viciată şi Primăria Timişoara a fost dată în judecată de mai multe ori. În 2018 a avut 40 de procese, a pierdut 40. În 2019 a avut 37 de procese şi a pierdut 37. În 2020, până acum, s-au încheiat 27, le-am pierdut pe toate, 20 sunt pe rol, presupun că le vom pierde”, a anunţat primarul Dominic Fritz.
 
Edilul a spus că specialiştii vor propune modificări în privinţa deciziei de supraimpozitare, astfel încât aceasta să nu mai poată fi atacată în instanţă.
 
"Procedura nu este considerată legală şi trebuie să o refacem, asta înseamnă că nu voi propune Consiliului Local să emită aceste decizii de supraimpozitare, ca să refacem şi să aibă şi proprietarii timp şi să venim cu mai multe facilităţi pentru proprietari. Pentru anul viitor nu va fi prevăzută o supraimpozitare până nu vom pune la punct o procedură care este legală şi se poate menţine şi susţine şi în instanţă”, a precizat Dominic Fritz.
 
Pentru 2020, Consiliul Local aprobase o listă cu aproape 200 de imobile pentru care avea să se aplice măsura supraimpozitării. În 2019, taxa pe paragină a fost aplicată pentru aproape 2.000 de proprietari din clădiri istorice, la Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.