Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că "a auzit" de Alianţa Vestului şi că aceasta a fost, până acum, "doar un exerciţiu de imagine", însă vrea să ia legătura cu primarii din oraşele care alcătuiesc această alianţă şi le va propune să implementeze, împreună, proiecte concrete. Dacă aceste proiecte nu se vor concretiza, cei care formează Alianţa Vestului ar trebui să recunoască faptul că acesta "nu a avut o finalitate", este de părere Fritz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am auzit de Alianţa Vestului, din păcate, până acum a fost doar un exerciţiu de imagine şi cumva a rămas pe hârtie această idee, aş vrea să continui această Alianţă, dar să avem proiecte concrete. La începutul anului viitor voi discuta cu partenerii, dar să avem un plan de implementare a proiectelor. Dacă nu avem acest plan, să recunoaştem că Alianţa nu a avut o finalitate", a declarat Dominic Fritz, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
În 8 decembrie 2018, primarii de la acea vreme, Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falcă (Arad) şi Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timişoara, documentele de înfiinţare a Alianţei Vestului, iniţiativa prin care se dorea în special atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a zonei de vest a ţării.
 
Iniţial, acţiunea celor patru primari a fost numită Patrulatera Vestului, însă având în vedere interesul mare pentru proiect arătat de alte administraţii publice locale din vestul ţării, odată cu semnarea acestui document, numele asocierii s-a schimbat din Patrulaterala Vestului în Alianţa Vestului (AVE), pentru a se evidenţia caracterul ei deschis.
 
Semnarea documentului a avut loc la sediul Primăriei Timişoara. Ulterior, Primăria Timişoara a anunţat că a alocat şi un sediu pentru Alianţa Vestului, în clădirea primăriei vechi din Piaţa Libertăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.