Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, îl atacă dur pe preşedintele filialei Prahova a PNL, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, numindu-l ”păpuşar şef”. Volosevici, recent suspendat din PNL, reclamă că ”există un întreg joc de sabotaj, bine pus la punct”, care vizează activitatea de termoficare pentru municipiul Ploieşti. El anunţă totodată că fostul operator de termoficare a pierdut în instanţă procesul prin care cerea plata unor facturi din bugetul local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La un moment dat, un partid politic numit PNL – fără să am vreo legătură cu PNL-ul în general – la dispoziţia păpuşarului şef Iulian Dumitrescu face anumite declaraţii şi spune că, de fapt, criza gazului sau criza termiei din Ploieşti este urmare a activităţii mele, pentru faptul că nu s-au plătit nişte facturi. (...) Aveţi la dispoziţie, că ştiţi că vorbesc pe documente, în orice moment, sentinţa instanţei, care a rămas definitivă, prin care Termoficare Prahova (firmă privată, fostul operator de termoficare al municipiului Ploieşti - n.r.) ne dădea în judecată că nu i-am plătit facturile, printr-o procedură numită dare în plată şi care a fost respinsă definitiv. Deci nu trebuia să plătim facturile, pentru că aceste facturi nu le plătesc din banii mei, ci din banii ploieştenilor şi este obligaţia mea să am grijă de ceea ce se întâmplă cu taxele şi impozitele noastre care vin în bugetul local şi care trebuie cheltuite corect. Deci nu am luat o decizie incorectă”, a afirmat Andrei Volosevici, în cadrul unei declaraţii date presei luni după-amiază.
 
Volosevici a anunţat că a semnat un ordin privind asigurarea fondurilor pentru cumpărarea de gaz necesar producerii de agent termic în vederea asigurării căldurii şi apei calde în sistem centralizat pentru municipiul Ploieşti.
 
Primarul Andrei Volosevici a susţinut că ”există un întreg joc de sabotaj, bine pus la punct”, care vizează activitatea de termoficare pentru municipiul Ploieşti. 
 
Ieşirea publică a edilului are loc după ce doi membri ai conducerii firmei Consiliului Local Ploieşti şi-au anunţat demisia.
 
”Unu: nu este societatea Primăriei, este a Consiliului Local. Doi: voi face, indiferent de eforturile care sunt făcute de ceilalţi, prin sabotaj, prin minciună, şi vom reuşi să dăm căldură ploieştenilor aşa cum trebuie. Trei: cei care vor să plece, să plece! Dar să fie foarte clar: nu voi lăsa oraşul ăsta neîncălzit, deşi au fost eforturi pentru Crăciun, pentru Revelion pe această zonă. Mi-e foarte frică de nişte lucruri tehnice, dar din nefericire, acolo nu pot interveni direct, pentru că nu fac parte nici din Consiliul de Administraţie, nici din AGA”, a subliniat edilul.
 
Începând din a doua jumătate a anului trecut, municipiul Ploieşti s-a confruntat în repetate rânduri cu sincope privind asigurarea agentului termic, după ce SC Termoficare Prahova, o firmă privată care la scurt timp de la înfiinţarea sa a reuşit să încheie contract cu ADI Termo Prahova, a sistat furnizarea apei calde sub pretextul realizării de reparaţii la instalaţia de producţie a agentului termic deţinută de Consiliul Judeţean Prahova. După ce, timp de câteva luni, peste 130.000 de consumatori nu au avut apă caldă, Consiliul Local Ploieşti a înfiinţat o firmă care să preia activitatea de termoficare, iar Consiliul Judeţean care deţinea CET Brazi a fost de acord să transfere instalaţiile administraţiei locale. Cu toate acestea, puţine dintre instalaţii au aviz ISCIR, iar cazanul care produce apă fierbinte şi care este foarte vechi şi instalaţia aferentă acestuia suferă periodic avarii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.