Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, joi, că-şi donează salariul pe luna în curs, banii urmând a fi dirijaţi către spitale pentru achiziţia materialelor necesare în această perioadă. Totodată, edilul a anunţat achiziţia a 14 ventilatoare din bugetul municipiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă că a decis să-şi doneze salariul aferent lunii martie.

”Am decis să donez salariul pe luna în curs şi sper ca toţi colegii îmi vor urma exemplul. Banii vor ajunge la spitale pentru achiziţia materialelor necesare în această perioadă dificilă”, a spus primarul municipiului Galaţi.

Tot joi, edilul şef al Galaţiului a anunţat, în contextul pandemiei, alocarea în regim de urgenţă de la bugetul local a sumei de 2.315.000 lei pentru achiziţia a  14 ventilatoare necesare pentru intubarea pacienţilor în stare gravă, la Spitalul pentru Copii.

În total, sunt alocate peste 5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru materiale şi dotări în lupta împotriva coronavirusului, având la bază hotărârile luate în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă: ventilatoare mecanice, linie PCR RT, container şi echipamente pentru triaj la Spitalul ”Buna Vestire”, materiale sanitare etc.

În judeţul Galaţi, potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, sunt 3.870 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 92 în carantină instituţionalizată.

Până miercuri inclusiv, au iesit din autoizolare, după o monitorizare de 14 zile, 1.224 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.