Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, atrage atenţia, într-o scrisoare deschisă, că 4.700 de locuinţe din oraş, dar şi unele instituţii publice, între care şcoli şi Spitalul Judeţean Hunedoara, vor rămâne fără apă caldă şi căldură, dacă Termocentrala de la Mintia îşi va înceta activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea semnată de primarul Florin Oancea îi are ca destinatari pe premierul Viorica Dăncilă, ministrul Energiei, Anton Anton, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici.

"Îmi exprim profunda îngrijorare cu privire la situaţia critică în care se găseşte în prezent Termocentrala de la Mintia”, îşi începe edilul scrisoarea.

Oancea a solicitat Guvernului să analizeze ”cu maximă responsabilitate” situaţia Termocentralei Mintia şi a atras atenţia că 700 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, iar mii de locuinţe şi mai multe instituţii publice nu vor mai avea căldură şi apă caldă.

"Din acest motiv, solicit Guvernului României analizarea cu maximă responsabilitate a situaţiei, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Vă învederez că 4.700 de locuinţe din municipiul Deva, mai multe unităţi de învăţământ, precum şi Spitalul Judeţean Hunedoara sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Toate acestea vor rămâne fără căldură şi apă caldă, în condiţiile în care activitatea Termocentralei încetează. Ne îngrijorează şi faptul că 700 de angajaţi ai acestei întreprinderi riscă să rămână fără locuri de muncă”, se mai arată în textul scrisorii.

Primarul Florin Oancea a spus că Primăria Deva a venit cu măsuri concrete în sprijinul Termocentralei Mintia şi a solicitat o întrevedere ”cât mai urgent posibil”.

"Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva au venit în sprijinul Termocentralei şi implicit al SCEH SA Hunedoara prin măsuri concrete, de natură să asigure continuitatea activităţii. Vă solicit să dispuneţi măsuri urgente pentru a asigura continuarea activităţii şi pentru a evita prăbuşirea SCEH SA Hunedoara. De asemenea, vă solicit o întrevedere cât mai urgent posibil, pentru a identifica împreună cele mai bune soluţii menite să salveze Termocentrala Mintia de la închidere”, a mai scris Oancea.

Termocentrala de la Mintia, care este deţinută de Complexul Energetic Hunedoara, este programată să fie închisă în anul 2020 pe motiv de lipsă de investiţii. În luna mai a acestui an, premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unei vizite în Valea Jiului, că Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă prin care termocentrala sa fie preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Luni seara, peste 200 de energeticieni de la Termocentrala Mintia, cărora li s-a alăturat şi primarul municipiului Deva, Florin Oancea, au protestat în Piaţa Victoriei din Deva, solicitând continuarea activităţii producătorului de energie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.