Primarul comunei constănţene Agigea, Cristian Marcel Cîrjaliu, şi secretara Primăriei au fost trimişi în judecată de DNA Constanţa pentru abuz în serviciu în formă continuată, respectivit complicitate la această infracţiune. Primarul este acuzat că a iniţiat două hotărâri de CL pentru exproprierea unui teren de aproape 9.000 de metri pătraţi al unei firme, părţi din acest teren ajungând apoi în proprietatea unei societăţi deţinute de rude şi apropiaţi ai edilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cristian Marcel Cîrjaliu, la data faptei şi în prezent primar al comunei Agigea, judeţul Constanţa, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi a Ancuţei Calust, la data faptei şi în prezent secretar al comunei Agigea, pentru complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În rechizitoriu, procurorii arată că Cristian Cîrjaliu, în calitatea menţionată, cu încălcarea prevederilor legale, a iniţiat şi a pus în executare, în perioada 2012-2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăţi comerciale, a unui teren în suprafaţa de 8.940 m.p., inventarierea şi intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.

"Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în şapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deţinută de rude şi apropiaţi ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel. În demersul său infracţional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuţa care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri şi le-a contrasemnat ulterior", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Conform sursei citate, prin aceste acţiuni, dar şi prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanţă), obturarea căilor de acces, anularea autorizaţiei de funcţionare, edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societăţii care a deţinut terenul iniţial, dar şi obţinerea unor foloase necuvenite, iniţial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menţionate..

În cursul urmăririi penale, societatea păgubită a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro şi 1.548.988 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.