Primăria municipiului Timişoara intenţionează să contracteze un credit de 214 milioane lei de la o bancă din România, iar aproape jumătate din această sumă ar urma să fie cheltuită pentru construirea unui pasaj subteran care să facă legătura între nordul şi sudul oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea doreşte să contracteze un credit de 214 milioane de lei.

Aproape jumătate din sumă va fi cheltuită pentru refinanţarea creditelor actuale ale municipalităţii, iar cealaltă jumătate pentru construirea unui pasaj subteran, ”Pasajul Solventul” care va face legătura între nordul şi sudul oraşului.

Îndatorarea Primăriei Timişoara s-ar face pe termen mai lung, de peste zece ani.

Pasajul Solventul  va traversa în subteran toate cele nouă linii de cale ferată din zona Gării de Nord. Acesta ar urma să aibă, în total, patru benzi de circulaţie rutieră, acestea putând fi chiar lărgite la trei benzi pe sens, plus liniile de tramvai.

Pasajul Solventul  ar urma să fie cel mai larg pasaj din Timişoara, iar costurile sunt estimate la aproximativ 100 milioane de lei.

Cel mai probabil, ulterior Primăria Timişoara va accesa fonduri europene pentru a recupera banii cheltuiţi pe această investiţie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.