Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a semnat, luni, contractul pentru elaborarea unui "Ghid tehnic de amenajare a domeniului public şi catalog de mobilier stradal". Este vorba despre achiziţionarea a 20 de broşuri care fac parte din acest ghid şi care costă aproximativ 23.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Acest ghid va crea condiţii obligatorii pentru toate viitoarele proiecte ale oraşului care afectează domeniul public, pentru a reduce din sincopele  de design şi echipare stradală. Siguranţa, accesibilitatea şi atractivitatea sunt printre principalele obiective pe care le vizează ghidul. Printre tipurile de intervenţii şi de mobilier stradal afectate se numără circulaţia stradală şi pietonală, punctele de încărcare pentru maşini electrice, iluminatul public, instalaţii publicitare, bănci, banchete şi scaune, coşuri de gunoi cu colectare selectivă, rastele pentru biciclete, etc”, transmit reprezentanţii Primăriei Timişoara, luni, într-un comunicat de presă
 
Ghidul va conţine o bază de date cu toate tipurile de mobilier urban, în varianta standard şi premium, împreună cu descrierea tuturor soluţiilor propuse şi indicatorii de preţ. Acesta nu va înlocui sau substitui soluţiile tehnice ale proiectanţilor, ci va trasa linii directoare de dezvoltare urbană pentru toate proiectele oraşului.
 
Primăriei îi vor fi puse la dispoziţie 20 de exemplare color, în format fizic şi în format electronic.
 
Valoarea contractului este de 114.240,00 lei cu TVA inclusă, adică aproximativ 23.000 de euro, iar perioada de elaborare este de 6 luni.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.