Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat Primăriei Timişoara o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 de lei, după ce, în urma unei inspecţii, au constatat că pe mai multe străzi din oraş sunt mormane de gunoaie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 8- 14 mai, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au inspectat străzile Timişoarei, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

În timpul verificărilor, comisarii au constatat că "numeroase străzi, alei, parcări publice, staţii ale mijloacelor de transport în comun şi zone pietonale de afluenţă publică erau insalubre, zonele de circulaţie pietonală şi auto fiind parţial acoperite cu deşeuri, care erau prezente şi în jurul coşurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spaţiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi şi alte deşeuri amestecate. De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul şi valorificarea deşeurilor şi există depozitări/abonadonări de deşeuri în diferite zone”, se mai arată în comunicat.

La finalul inspecţiei, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au decis să amendeze Primăria Timişoara şi au pus în vedere reprezentanţilor municipalităţii o serie de măsuri ce trebuie luate.

"Ca urmare a celor constatate, Primăria Municipiului Timşoara a primit o sancţiune contraventională în valoare de 15.000 lei, conform prevederilor art. 61 lit.c) din Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor", mai scrie în comunicat.

Comisariatul Judeţean Timiş al GNM a stabilit măsurile ce trebuie luate. Astfel, Primăria are termen până în 14 iunie pentru a salubriza toate zonele în care există abandonări de deşeuri şi să adopte măsuri suplimentare şi eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deşeuri pe domeniul public. De asemenea, trebuie luate măsuri pentru prevenirea abandonării de deşeuri în municipiul Timişoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deşeuri şi asigurarea salubrizării acestora. 

Comisarii Gărzii de Mediu au mai dispus să fie găsite soluţii pentru gestionarea biodeşeurilor generate în municipiul Timişoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat staţia de compostare a biodeşeurilor.

Peste o lună, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Timiş vor verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse la termenele stabilite.

În urmă cu o lună, în 14 aprilie, primarul Nicolae Robu îi anunţa pe timişoreni că va scoate în teren angajaţii de la toate societăţile din subordine, iar în cel mult două săptămâni şi ultimul morman de gunoi de pe străzi va dispărea.

La inceputul lunii aprilie, la Timişoara a început lucrul noua firmă de salubrizare Brantner Servicii Ecologice, care a câştigat licitaţia pentru curăţenia din oraş pe următorii patru ani, un contract în valoare de aproape 20 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.