Oficiali ai Primăriei Sinaia anunţă că au solicitat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova să demareze o anchetă epidemiologică şi anunţă că au suspendat temporar activitatea de relaţii cu publicul după ce un angajat al instituţiei, recent întors din concediu, a fost diagnosticat cu COVID-19. Primarul oraşului dă asigurări că nu se pate vorbi despre transmitere comunitară în staţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de Primăria Sinaia, angajatul instituţiei care a fost diagnosticat cu COVID-19 este domiciliat în Buşteni şi a revenit recent din concediul de odihnă.

„Menţionăm că de la primele simptome s-a impus protocolul stabilit la nivelul instituţiei pentru prevenire şi protecţie şi am luat măsura izolării la domiciliu a colegului nostru şi a tuturor persoanelor care au intrat în contact direct cu acesta. Până în acest moment nici un alt angajat al primăriei nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus (tuse, febră, insuficienţă respiratorie). Ca măsură de prevenţie, am suspendat activitatea de relaţii cu publicul în cadrul primăriei, în cursul zilei de vineri, 7 august, pentru a putea desfăşura dezinfectarea tuturor spaţiilor, iar solicitările se pot transmite de către cetăţeni prin e-mail. Activitatea se reia la program normal, de luni, 10 august 2020”, informează autorităţile locale din Sinaia.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea dă asigurări că nu există transmitere comunitară în staţiune.

„Toate cazurile care au fost confirmate au ca sursă infectări din afara localităţii. Rog cetăţenii, cât şi turiştii să respecte în continuare toate măsurile de protecţie şi îi asigur că acestea au ca unic scop idealul de a rămâne sănătoşi” a declarat Vlad Oprea.

Începând de vineri seară, de la ora 23:00, la Sinaia va demara o acţiune de dezinfectare a străzilor cu un  tun de zăpadă, pe care autorităţile locale l-au transformat în nebulizator.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.