Consiliul Local Sinaia a adoptat o hotărâre care prevede că cei care donează sânge în această perioadă vor primi o cartelă de acces la mijloacele de transport pe cablu administrate de firma autorităţilor locale. Demersul are rolul de a încuraja donarea de sânge, în condiţiile în care numărul donatorilor a scăzut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Hotărârea Consiliului Local Sinaia prevede că donatorii vor primi din partea societăţii Transport Urban Sinaia SRL o cartelă de acces la instalaţiile de transport pe cablu în valoare de 24 de puncte, reprezentând, spre exemplu, călătoria cu telegondola dus şi întors pe tronsoanele Sinaia – Cota 1400 şi Cota 2400 – Cota 2000 din Bucegi.
Cartela este valabilă pe durata întregului sezon de schi şi se acordă gratuit celor care au donat sânge în ultimele 30 de zile. 
„Iniţiativa vine în contextul în care, pandemia  COVID-19 a făcut ca numărul donatorilor de sânge sa scadă considerabil, iar centrele de transfuzie au lansat pe tot parcursul anului apeluri disperate către cetăţeni, confruntându-se cu una dintre cele mai severe crize de produse hematologice din ultimii ani”, transmite Primăria Sinaia într-un comunicat dat publicităţii luni.
Primarul oraşului, Sinaia Vlad Oprea a declarat că a iniţiat această hotărâre votată de toţi consilierii locali pentru că „România nu se schimbă prin aşteptarea unui miracol şi nici prin discuţii fără sfârşit sau cu soluţii şi decizii luate de pe o zi pe alta”, ci România „se construieşte prin implicarea fiecăruia dintre noi”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.