Primăria Sibiu amenajează o nouă zonă de agrement şi mişcare, în zona denumită Dealul Guşteriţei, la 15 minute de centrul oraşului. Valoarea proiectului depăşeşte 54 de milioane de lei, fiind semnat contractul pentru execuţia lucrărilor. Între amenajări se află instalaţie de sanie de vară, pârtie de schi sintetică, tiroliene şi terasă panoramică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor cu asocierea CON-A Operation SRL Sibiu & Ischia SRL Galaţi & Submit SRL Iaşi”, anunţă, miercuri seară, Primăria Sibiu.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, afirmă că proiectul va pune în valoare o zonă utilizată foarte puţin – Dealul Guşteriţei.

”Sibienii, împreună cu care am denumit acest Complex, vor avea la dispoziţie astfel un nou spaţiu pentru agrement şi mişcare, la 15 minute de centrul oraşului. Concret, aici sibienii vor putea să facă sport, să facă plimbări pe jos sau cu bicicleta sau să se relaxeze în zonele generoase care vor fi amenajate pentru cei mari, dar şi pentru cei mici. Va fi o zonă pentru toată familia. Subliniez că întregul proiect va fi amenajat cu respectarea şi protejarea cadrului natural în care va fi creat”, a declarat Astrid Fodor.

Potrivit datelor transmise de Primăria Sibiu, următoarele 3 luni sunt rezervate realizării proiectului tehnic, iar ulterior, pe parcursul a 12 luni constructorul va amenaja:

  • O instalaţie tip sanie de vară
  • O pârtie de schi şi tubing pe suprafaţă sintetică.
  • Două tiroliene pentru adulţi şi 4 minitiroliene pentru copii. Una dintre tiroliene va fi adaptată nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.
  • Un pavilion multifuncţional, unde se vor amenaja zone de relaxare indoor şi o terasă exterioară, fiind echipată şi pentru dezvoltarea altor facilităţi.
  • O zonă de popas turistic în suprafaţă de 2.000 mp va fi dotată şi cu foişoare de relaxare din lemn, dotate cu bănci şi mese
  • O zonă de spaţii de joacă, inclusiv un turn de aventură
  • O terasă panoramică şi un loc de odihnă şi relaxare în zona Turnului Falkenhayn pe o suprafaţă de minim 1000 mp
  • O parcare tip park & ride pe str. Salcâmilor cu 300 de locuri, 5 staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi alte 5 staţii de încărcare pentru biciclete sau trotinete electrice. 
  • Un traseu pentru biciclete în lungime de 3000 metri
  • Un traseu pietonal pentru accesul în zona Turnului Falkenhayn, pe care se vor planta cel puţin 60 de arbori din specii cu coronament bogat pentru umbră

”Întreaga zonă va fi dotată cu coşuri de gunoi, bănci şi cişmele cu apă potabilă. Proiectul include şi un sistem de supraveghere video, hotspot-uri Wifi, precum şi iluminat public ecoeficient şi un sistem integrat de ticketing şi control acces. De asemenea, se vor instala indicatoare de semnalizare şi orientare”, a mai precizat Primăria Sibiu.

Valoarea contractului de lucrări este de 54,87 de milioane de lei. Pentru această investiţie Primăria Sibiu va depune un proiect pentru obţinerea finanţării europene nerambursabile prin Programul Regiunea Centru, după ce se finalizează proiectul tehnic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.