Primăria Sectorului 6 a precizat că, potrivit rapoartelor, prinzătorii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor răspund la notificările poliţiştilor locali foarte târziu. Intervalele de acţiune sunt de la una la trei zile, de la momentul sesizării. Sursa citată mai spune că ultima sesizare făcută către ASPA a fost duminică, la ora 14.32, Grozăveşti 82, privind trei câini fără stăpân erau pe domeniul public, în Parcul Grozăveşti. Sursa citată mai spune că tot duminică, la ora 12.17, doi câini fără stăpân se aflau pe strada Cornului, din Giuleşti. Poliţia Locală a sesizat ASPA, dar nu a primit nici un răspuns până la această oră. De asemenea, duminică dimineaţă, la ora 3.17, ASPA a fost sesizată tot de poliţiştii locali că pe digul Lacului Morii, dar şi la baza lui este o haită de maidanezi- deci, pe domeniul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Potrivit rapoartelor, prinzătorii ASPA răspund la notificările poliţiştilor locali foarte târziu. Intervalele de acţiune sunt de la una la trei zile, de la momentul sesizării.
 
- Ultima sesizare făcută către ASPA a fost astăzi, la ora14.32, Grozăveşti 82, trei câini fără stăpân erau pe domeniul public, în Parcul Grozăveşti. 
 
Echipajul de prinzători nu a sosit la faţa locului. În plus, s-a transmis către Dispeceratul PL6 faptul că nu intervin decât la urgenţe, în cazuri în care persoane au fost muşcate.
 
Poliţiştii locali au reuşit să ademenească patrupedele pe un teren privat, cu acceptul proprietarului, au blocat temporar căile de acces şi aşteaptă ASPA. Singura care are atribuţii de prindere şi capturare la nivelul Capitalei. 
 
- Tot astăzi, la ora 12.17, doi câini fără stăpân se aflau pe strada Cornului, din Giuleşti. Poliţia Locală a sesizat ASPA, dar nu a primit nici un răspuns până la această oră.
 
- De asemenea, în această dimineaţă, la ora 3.17, ASPA a fost sesizată tot de poliţiştii locali că pe digul Lacului Morii, dar şi la baza lui este o haită de maidanezi- deci, pe domeniul public. 
 
Atenţie! În situaţie de criză, echipajul a ajuns zonă, la ora 10.27, după 7 ore”, arată Primăria Sectorului 6, într-un comunicat de presă. 
 
Sursa menţionată vorbeşte şi despre sesizările făcute sâmbătă, unele  la care ASPA nu a răspuns şi anume una la ora 14.20 privind o haită de câini pe Calea Plevnei, în zona Spitalului Militar, în apropiere de staţia STB şi o altă de la ora 19.12 referitoare la şase câini fără stăpân pe Prelungirea Ghencea.
 
Anul acesta, Poliţia Locală a Sectorului 6 a transmis către ASPA un număr de 49 de sesizări, iar anul trecut 58, mai precizează Primăria Sectorlui 6.
 
Legat de afirmaţia potrivit căreie Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona Lacul Morii unde o femeie a fost omorât de câini, sâmbătă, administraţia locală precizează că aceasta se referă la faptul că la adresa respectivă - Drumul la Roşu 52 - nu au fost primit sau  înregistrate reclamaţii pe nici o cale din partea cetăţenilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.