Primăria Sectorului 4 anunţă că are două autospeciale pentru ridicarea deşeurilor de la persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu din cauza coronavirusului în acest sector. Acestea au dotări speciale şi vor trece de două ori pe săptămână pe la locuinţele persoanelor autoizolate şi pe la centrul de carantină, persoanelor respective oferindu-li-se saci speciale pentru a depozita deşeurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând din această săptămână, primăria are în dotare două autospeciale pentru ridicarea deşeurilor posibil contaminate, de la persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu de pe raza sectorului. Odată colectate, deşeurile sunt transportate, la o temperatură de -4 grade, la centrele de incinerare autorizate de la Craiova şi Ploieşti, pentru a fi distruse în mediu controlat", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Primăria Sectorului 4.

Cu o capacitate de 840 de litri fiecare, cele două maşini sunt special dotate pentru transportul substanţelor periculoase, inclusive cele medicale. Mai exact, fiecare vehicul are un sistem frigorific şi şapte pubele a câte 120 de litri pentru colectarea deşeurilor şi este operat de câte 4 angajaţi ai operatorului de salubritate, echipaţi corespunzător.

Aceste maşini vor colecta deşeurile de la persoanele aflate în carantină sau în autoizolare precum şi de la centrul de carantină pus la dispoziţia autorităţilor de către Primăria Sectorului 4.

Totodată, atât persoanele aflate în autoizolare, cât şi cele aflate în carantină vor primi saci speciali în care îşi vor depozita gunoiul menajer şi îl vor scoate la uşă, de undeva fi ridicat de angajaţii de la salubritate.

Conform sursei citate, pentru colectarea gunoiului, trecerile vor fi efectuate de două ori pe săptămână în fiecare locaţie. Frecvenţa ridicărilor va fi suplimentată, în caz de necesitate. Mai mult, în cazul locaţiilor mari, cum ar fi centrele de carantină, vor putea fi montate şi containere special.

Valoarea investiţiei în cele două maşini, pubele şi recipienţi speciali de colectare este de aproximativ 100.000 de euro.

În momentul de faţă, în Sectorul 4, conform Direcţiei de Sănătate Publică, 200 de persoane sunt înregistrate ca fiind în autoizolare, iar alte 50 sunt în carantină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.