Primăria Sectorului 2 anunţă, într-un comunicat oficial, că aproximativ 60.000 de locuitori ai Sectorului vor plăti mai mult pentru ridicare, transport, depozitare deşeuri municipale. Motivul: până în prezent, nu au încheiat contract cu operatorul de salubrizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comunicatului, ”în evidenţele Primăriei Sectorului 2, aproximativ 60.000 de cetăţeni nu au un contract valabil încheiat cu operatorul de salubrizare”.

”Problematic este că vor plăti mai mult pentru serviciile prestate - o taxă specială în cuantum de 21.27 lei/persoană/lună, conform HCL nr. 361/25.11.2021. În Sectorul 2, este mult mai economic ca cetăţenii să încheie contract şi să plătească la „volumul” de deşeuri predate comparativ cu o taxă lunară per persoană”, precizează primăria.

De asemenea, se precizează că ”în Sectorul 2 sistemul de plată pentru acest serviciu este schimbat radical de la 1 ianuarie 2022 - se implementează cele două principiile europene „plăteşte cât arunci” şi „poluatorul plăteşte”.

”Mai precis, asociaţiile de proprietari şi utilizatorii casnici (case) încheie contract direct cu operatorul, îşi personalizează contractul în funcţie de nevoile pe care le au şi plătesc fix câte deşeuri municipale aruncă. Este mult mai avantajos pentru cetăţeni să încheie contract şi să achite lunar fix cât aruncă comparativ cu o taxă lunară per persoană”, spune primăria.

Primăria Sectorului 2  continuă să încurajeze locuitorii Sectorului 2 să încheie contracte - procesul este în continuă derulare.

”Tot în avantajul lor este şi măsura implementată de administraţia locală pentru a stimula colectarea selectivă – Primăria subvenţionează parţial tariful pentru deşeurile din ambalaje, astfel încât cetăţenii plătesc 0.99 lei/tonă, fără TVA (practic achită fracţia umedă). Toate detaliile legate de modalităţile de încheiere ale contractelor, tarifele percepute, avantajele pentru cetăţeni sunt prezentate transparent pe platforma creată de Primăria Sectorului 2: www.salubrizare.ps2.ro. Încheierea contractului nu înseamnă numai respect faţă de lege, ci şi responsabilitate civică. Plătim prea scump pentru un trai în poluare, în timp ce pierdem inutil resurse şi achităm amenzi substanţiale pentru măsurile de infringement din partea Comisiei Europene”, se mai arată în comunicatul Primăriei Sector 2. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.