Primăria Sectorului 2 precizează, într-un comunicat de presă, că, prin intermediul Poliţiei Locale Sector 2, a verificat de mai multe ori activitatea desfăşurată de S.C. MORGANA INVEST S.R.L., care deţine clubul Bamboo, pentru a stabili dacă sunt respectate prevederile legale, în luna iunie a anului trecut societatea comercială fiind sancţionată contravenţional pentru desfăşurarea de activităţi de alimentaţie publică fără să deţină autorizaţia necesară în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La data de 16.06.2016  societatea comercială a fost sancţionată contravenţional de către poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Sector 2 - Serviciului Control Comercial. Amenda a fost aplicată conform Legii nr. 12/1990 *republicată*, pentru desfăşurarea de activităţi de alimentaţie publică, fără să aibă Autorizaţia de desfăşurare a activităţilor prevăzute în grupele cod CAEN 561 (restaurant), 563 (Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) de la Primăria Sectorului 2”, se arată în comunicatul semnat de şeful Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă.

Potrivit sursei citate, „articolul 20, pct. 2 din O.G. nr. 2/2001 precizează că pentru aceeaşi faptă, respectiv lipsa autorizaţiei de desfăşurare a activităţilor, nu se pot aplica 2 sau mai multe sancţiuni principale repetate, motiv pentru care nu a fost aplicată o altă sancţiune contravenţională societăţii”.

„În vederea reautorizării bazei de agrement – etapa II – corpul de birouri şi unităţi de cazare, autorizată iniţial prin AC nr. 1197/74T/11.10.2006 şi nr. 999/48T/31.07.2008, SC MORGANA INVEST SRL a solicitat şi obţinut de la Primăria Sectorului 2 Autorizaţia de Construire nr. 654/41T/06.12.2012. Ulterior, a depus anunţul de începere al lucrărilor la Primăria Sectorului 2 cu nr. 66175/10.11.2014 şi la Inspectoratul Regional de Construcţii Bucureşti – Ilfov cu nr. 35815 /17.11.2014. La data de 07.06.2016 poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Control – Serviciul Disciplina în Construcţii s-au deplasat la adresa din Str. Tuzla nr. 50 unde, au constatat că nu se executau lucrări de construire, nefiind demarate lucrările pentru care a fost obţinută  Autorizaţia de Construire nr. 654/41T/2012. Cu această ocazie au întocmit o notă de constatare în care se menţionează că lucrările pentru care s-a cerut autorizaţie de construire nu au fost demarate, deşi anunţul de începere a lucrărilor a fost înregistrat, aşa cum prevede legea”, menţionează Primăria Sectorului 2.

În condiţiile în care „la data deplasării în teren nu au fost prezentate planurile-releveu, anexă la Cartea Funciară, prin adresa Poliţiei Locale Sector 2 titularului construcţiilor i-a fost comunicat faptul că autorizaţia pentru desfăşurarea activităţilor de alimentaţie publică nu va fi eliberată de către Primăria Sectorului 2”.

„Facem precizarea că girul privind desfăşurarea activităţilor comerciale în orice locaţie este dat de instituţiile reglementate în Legea numărul 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în Registrul Comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice. Autorizaţia privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică reprezintă doar transpunerea solicitării Codului Fiscal de achitare a unei taxe suplimentare de către agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică, (baruri, restaurante şi alte activităţi recreative) şi nicidecum girul autorităţii locale privind legalitatea desfăşurării activităţii”, conchide sursa citată. 

Clubul Bamboo, care a fost distrus în totalitate în incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă, este operat de firma Morgana Invest SRL, deţinută de italianul Vincenzo Castellano şi de societatea Bambu Tei SRL. Această firmă are ca acţionari trei cetăţeni italieni şi o societate comercială înregistrată în Cipru, scrie Hotnews.
 
Vicenzo Castellano este nepotul lui Joshua Castellano, fondator al clubului în urmă cu 15 ani, când era partener în această afacere cu designerul Cătălin Botezatu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.