Primăria Râmnicu Vâlcea a câştigat în instanţă, după peste 20 ani de procese, un teren în suprafaţă de peste 35.000 de metri pătraţi, înconjurat de lacul Ostroveni, teren lăsat în degradare întrucât a făcut obiectul unor litigii cu o firmă care moştenise activele turistice ale fostului Oficiu Judeţean pentru Turism (OJT) de pe vremea comunismului. Oficialii administraţiei publice spun că terenul va fi amenajat ca zonă de agrement.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Râmnicu Vâlcea a obţinut, prin decizie definitivă a Curţii de Apel Piteşti, dreptul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de ) în suprafaţă de 35.711,88 metri pătraţi, care a aparţinut fostului OJT Vâlcea şi care, după 1989, a intrat în posesia fostei societăţi Alutus SA, devenită între timp SC Batroscom SA şi aflată sub administrarea unui lichidator judiciar. 
 
Terenul pe care s-a aflat un camping este degradat şi abandonat şi face obiectul unor litigii care au început în anul 2000. În 2016, pe rolul Tribunalului Vâlcea a fost înscris un proces prin care municipiul Râmnicu Vâlcea care avea documente privind proprietatea asupra terenului, a dat în judecată firma care reclama că are, la rândul său, drept de proprietate asupra terenului, ca moştenitor al fostului OJT, în baza unor documente emise de Ministerul Turismului. 
 
Curtea de Apel Piteşti a dat dreptate municipiului Râmnicu Vâlcea, menţinând decizia pe fond a Tribunalului Vâlcea.
 
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu, a declarat pentru News.ro că terenul este municipiului însă nu şi construcţiile aflate pe acesta, urmând a se stabili ce se va întâmpla cu ele. 
 
Primăria intenţionează să folosească terenul ca zonă de agrement, în condiţiile în care se află în apropierea altor obiective cu acelaşi scop, respectiv un ştrand şi o grădină zoologică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.