Primăria Ploieşti reclamă că reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova nu au participat la o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, convocată de urgenţă miercuri, pentru iniţierea procedurilor legale privind asigurarea apei calde în municipiu, în condiţiile în care aceasta nu se mai furnizează în sistem centralizat de peste trei săptămâni. Cele două instituţii - Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova - sunt conduse de liberali, însă anterior primarul a reclamat că situaţia privind sistarea apei calde este "un joc politic" menit să îl discrediteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Consiliul Judeţean Prahova nu a dat curs convocării de urgenţă a Adunării Generale a Acţionarilor (A.G.A.) a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieşteni. Reamintim că municipalitatea ploieşteană a solicitat, în conformitate cu prevederile statutului A.D.I. Termo Prahova, convocarea membrilor A.G.A a A.D.I. Termo Prahova, în vederea urgentării demarării procedurilor legale privind asigurarea continuităţii furnizării serviciului de producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică, în sistem centralizat. Aceste demersuri ar fi trebuit să conducă la adoptarea unor hotărâri, la nivelul Consiliului Local Ploieşti şi al Consiliului Judeţean Prahova, care să permită demararea procedurilor, de către A.D.I. Termo Prahova, în regim de urgenţă, în scopul încadrării acestora în termenul legal de 90 de zile de la rezilierea contractului, stipulat prin art.33 din Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată. În condiţiile îndeplinirii acestor etape, s-ar fi putut demara procedura legală care să permită clarificarea situaţiei acestui serviciu public în municipiul Ploieşti”, anunţă, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, Primăria Ploieşti.
 
Conform sursei citate, la şedinţa convocată miercuri, în care ar fi urmat să se ia decizii pentru deblocarea situaţiei privind sistarea apei calde, Consiliul Judeţean Prahova nu a trimis pe niciunul dintre cei patru reprezentanţi pe care îi are în A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova. Printre ei se numără Iulian Dumitrescu, preşedinte al CJ Prahova, prim-vicepreşedinte al PNL şi şef de partid al primarului Ploieştiului, Andrei Volosevici. 
 
"Prin absenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova, la şedinţa de astăzi a A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova, în această chestiune atât de importantă pentru cei peste 130.000 de ploieşteni afectaţi de lipsa apei calde, nu s-a putut face niciun pas în plus pentru găsirea unei soluţii legale şi concrete, menită să rezolve această problemă stringentă cu care se confruntă oraşul nostru, în ultima perioadă. Conducerea Primăriei Municipiului Ploieşti solicită, în continuare, respectuos, responsabilitate din partea Consiliului Judeţean Prahova, pentru a dialoga deschis şi aplicat, în vederea soluţionării competente a acestei probleme, absenţa reprezentanţilor judeţului Prahova, la şedinţa de astăzi, fiind de neînţeles pentru municipalitatea ploieşteană”, se precizează în documentul citat.
 
Primăria a solicitat, din nou, miercuri, convocarea A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova, "cu respectarea prevederilor statutare, în vederea rediscutării aspectelor prezentate mai sus şi a rezolvării, cu celeritate, a problemei legate de lipsa apei calde în municipiul Ploieşti”.
 
Municipiul Ploieşti şi Judeţul Prahova sunt asociate în cadrul A.D.I. Termo Prahova, iar Consiliul Judeţean Prahova este proprietarul CET Brazi, unitatea unde se produce agentul termic furnizat în Ploieşti.
 
Nu este prima dată când oficiali ai Consiliului Judeţean Prahova nu se prezintă la şedinţe în care ar trebui discutate probleme care afectează municipiul Ploieşti. 
 
În urmă cu două săptămâni, Primăria Ploieşti a anunţat că de peste un an şi jumătate primarul Andrei Volosevici a solicitat întrunirea A.G.A. a A.D.I. Deşeuri Prahova, fiind mandatat de Consiliul Local al Municipiului Ploieşti să voteze rezilierea contractului cu Rosal Grup, operator de salubritate care nu îşi respectă contractul, însă acest lucru nu s-a întâmplat în toată această perioadă. Lungi perioade de timp ploieştenii au stat cu munţi de gunoi la poartă ori pe platformele special amenajate din cauză că angajaţii Rosal intrat în grevă fiindcă nu erau plătiţi de către angajator.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.