Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a solicitat sprijin financiar Executivului pentru asigurarea stocurilor de gaz necesare bunei funcţionări a sistemului care produce şi livrează agent termic în sistem centralizat celor peste 130.000 de consumatori din municipiu. Andrei Volosevici şi prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, au solicitat, pe de altă parte, Institutului de Studii şi Proiectări Energetice S.A să ofere soluţii tehnice pentru eficientizarea tehnologică a instalaţiilor sistemului care produce agent termic pentru Ploieşti, sistem foarte vechi şi uzat, preluat în urmă cu câteva luni de o firmă a Consiliului Local Ploieşti de la Consiliul Judeţean Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Ploieşti anunţă, printr-un comunicat, că primarul Andrei Volosevici, a avut, miercuri, discuţii la Secretariatul General al Guvernului ”pentru acordarea unui sprijin financiar destinat asigurării stocurilor de gaz necesare bunei funcţionări a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET)”.

”La Palatul Victoria, primarul Andrei Liviu Volosevici a purtat discuţii direct cu Secretarul general adjunct al Guvernului, domnul Adrian Ţuţuianu, care a luat cunoştinţă despre această situaţie stringentă cu care se confruntă, în prezent, municipiul Ploieşti”, informează municipalitatea ploieşteană.

Andrei Volosevici a declarat, pentru News.ro, că cel mai probabil joi sau vineri administraţia locală va primi un răspuns de la Guvern.

Tot miercuri, edilul Ploieştiului şi prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, au purtat discuţii cu directorul general al Institutului de Studii şi Proiectări Energetice S.A, prof. dr. ing. Ioan Dan Gheorghiu, în vederea identificării unor soluţii aplicate, pe termen scurt şi lung, pentru eficientizarea tehnologică a instalaţiilor Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică.

”În cadrul reuniunii, dialogul s-a concretizat pe implementarea unor soluţii tehnice viabile şi inteligente, în vederea optimizării activităţii de producere, distribuţie şi alimentare cu energie termică a sistemului urban centralizat de termoficare al municipiului nostru. Primarul Andrei Liviu Volosevici a prezentat situaţia actuală cu care se confruntă municipalitatea ploieşteană, în contextul gestionării acestui serviciu public preluat recent de la Consiliul Judeţean Prahova, ca urmare a situaţiei de criză în care se afla municipiul Ploieşti şi, cu acest prilej, a solicitat reprezentantului Institutului de Studii şi Proiectări Energetice S.A consiliere de specialitate în vederea soluţionării deficienţelor actuale ale instalaţiilor SACET, care prezintă un grad de uzură ridicat”, precizează comunicatul Primăriei.

Andrei Volosevici a precizat că şeful Institutului de Studii şi Proiectări Energetice i-a promis că va trimite la Ploieşti un specialist pentru a organiza o echipă de lucru care să propună soluţii pentru reabilitatea sistemului care produce agent termic pentru peste 130.000 de consumatori racordaţi la sistemul centralizat.

”Cert este că toată lumea în momentul ăsta este concentrată să trecem de iarnă, după care pot începe lucrări de reabilitare ample, în funcţiile de soluţiile propuse”, a precizat primarul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.