Primăria Ploieşti anunţă că la nivelul municipalităţii a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, după ce un exemplar de urs brun a fost văzut în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Gării de Nord din municipiu. Sâmbătă seara, o echipă de intervenţie va încerca să captureze animalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, sâmbătă dimineaţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă într-o şedinţă operativă, pentru a stabili un plan de măsuri după ce un urs a fost văzut în zona de nord a oraşului, în apropierea Gării de Nord şi a rafinăriei Vega.
„Edilul şef al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, în această seară, o echipă de intervenţie, care va încerca să captureze exemplarul de urs brun. Procedurile de capturare a acestui exemplar de urs se vor derula în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, transmite municipalitatea într-un comunica dat publicităţii sâmbătă. 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Primăria beneficiază, în încercarea de a prinde animalul, de sprijin din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova şi a unui medic veterinar, precum şi de suport direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, Poliţiei Municipiului Ploieşti, dar şi din partea Administraţiei Parcului Memorial “Constantin Stere”, în care se află şi o grădină zoologică.
Autorităţile locale precizează că monitorizează permanent situaţia şi recomandă populaţiei să respecte avertizările şi măsuri de protecţie, respectiv să sune la 112 în situaţia în care se sesizează prezenţa ursului, să evite zona în care se află animalul, să rămână în locuinţe, să nu hrănească sau fotografieze animalul.
În luna august, după căutări care au durat o lună, un urs care îşi făcea apariţia în aceeaşi zonă din oraş a fost capturat şi relocat, fiind dus într-o pădure din zona Tabla Buţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.