Primăria municipiului Ploieşti a anunţat, marţi, că primarul Andrei Volosevici a sesizat Poliţia despre faptul că "au avut loc acţiuni organizate de împrăştiere a gunoiului pe domeniul public". Edilul a demisionat din calitatea de membru al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Deşeuri Prahova, după ce la Ploieşti, în repetate rânduri, localnicii au rămas cu deşeurile neridicate de pe domeniul public în urma unor greve ale angajaţilor operatorului de salubritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Edilul şef al municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a sesizat, în cursul acestei zile, şi Poliţia Municipiului Ploieşti şi a solicitat să se verifice evenimentele din noaptea de 26-27 aprilie 2021, când, pe raza municipiului Ploieşti, în special în zona centrală, au avut loc acţiuni organizate de împrăştiere a gunoiului pe domeniul public. Adrese similare cu privire la problema deşeurilor din municipiului nostru, situaţie gestionată de A.D.I. Deşeuri Prahova, au fost transmise de primarul Andrei Liviu Volosevici şi în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova”, transmite, marţi, Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă.
 
Conform sursei citate, primarul oraşului a demisionat din calitatea de membru al Consiliului director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor - Prahova” (A.D.I. Deşeuri Prahova), structura judeţeană al cărei obiectiv principal declarat este implementarea unui sistem modern de gestionare a deşeurilor, dimensionat cerinţelor judeţului Prahova, prin intermediul căruia toate exigenţele naţionale şi europene vor fi îndeplinite.
 
Volosevici anunţă că intenţionează inclusiv să organizeze un referendum local pentru ieşirea din asociaţia care gestionează situaţia deşeurilor.
 
Operatorul de salubritate care are contract cu municipalitatea şi cu alte primării din Prahova este Rosal Grup. Contractul iniţial încheiat cu municipalitatea ploieşteană de Rosal a fost semnat într-o perioadă în care primar al oraşului era edilul aflat în prezent în funcţie, Andrei Volosevici, fiind ulterior reînnoit. În ultimii ani, ploieştenii s-au confruntat cu serioase probleme privind curăţenia în oraş pe fondul grevelor repetate făcute de angajaţii Rosal Grup, care nu îşi primesc la timp salariile. 
 
În prezent, angajaţii firmei de salubritate sunt în grevă după ce şi luna trecută au refuzat să iasă pe teren pentru că nu şi-au primit salariile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.