Primăria Iaşi a anunţat că oraşul va avea un stadion modern care va îndeplini normele UEFA, cu până la 20.000 de locuri, contractul de proiectare pentru noua arenă fiind semnat, miercuri, de edilul Mihai Chirica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Iaşi a anunţat că va construi un stadion municipal modern, care va avea între 15.000 şi 20.000 de locuri şi va beneficia de toate dotările cerute de normele FRF şi UEFA.

Primarul Mihai Chirica a semnat, miercuri, contractul de proiectare pentru noua arenă cu firma Sigm - Home Project SRL, contra sumei de 3,3 milioane de lei, fără TVA, la licitaţie fiind înscrise cinci firme.

Pentru noul stadion, municipalitatea a propus două posibile amplasamente, respectiv zona Moara de Vânt şi terenul pe care se află actuala arenă, în zona Copou.

Pentru fiecare amplasament, firma care a câştigat licitaţia va trebui să prezinte un studiu cu avantajele şi dezavantajele locaţiilor din punctul de vedere al accesibilităţii şi dotărilor edilitare din zonă.

Totodată, Primăria susţine că Iaşiul va avea şi o sală polivalentă nouă, cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri.

La sfârşitul anului trecut, primarul Mihai Chirica a semnat contractul de proiectare pentru acest obiectiv, tot cu Sigm - Home Project SRL, contra sumei de 1,69 milioane de lei, fără TVA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.