Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, acuză Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” că tergiversează rezilierea contractului cu compania Rosal Grup, amendată în numeroase rânduri pentru nerespectarea clauzelor, respectiv neridicarea gunoiului de pe străzile şi de pe platformele din oraş. În schimb, conform edilului, Asociaţia a votat majorarea tarifului la salubritate pentru cetăţeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de Primăria Ploieşti, membrii ADI tergiversează rezilierea contractului cu Rosal Grup, amânând, pentru a treia oară, şedinţa în care trebuia discutată rezilierea contractului cu operatorul care rdică deşeurile menajere de la populaţie. 
 
”Este inacceptabil ceea ce se întâmplă acum. După cum se observă în oraş, Rosal nu a mai ridicat deşeurile menajere de la platformele gospodăreşti şi de la case de vreo două săptămâni, deşi în cadrul A.D.I. s-a votat majorarea tarifului la salubritate pentru cetăţeni. Vă reamintesc ca eu am votat împotriva acestei majorări, conform mandatului pe care l-am primit de la Consiliul Local. Nu înţeleg de ce se amână această discuţie de reziliere a contractului cu Rosal şi ce negocieri se mai poarta acum? Ploieştenii s-au săturat să suporte mizeria şi mirosurile deşeurilor menajere neridicate de Rosal. În contextul pandemic pe care îl traversăm acest lucru este cu atât mai periculos pentru sănătatea cetăţenilor”, a transmis, miercuri, primarul Andrei Volosevici. 
 
Edilul cere ca şedinţa pentru rezilierea contractului cu compania care nu şi-a respectat ani de zile obligaţiile să se desfăşoare ”cât mai curând”, anunţând că va vota pentru reziliere.
 
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” are ca obiectiv implementarea unui sistem integrat privind managementul deşeurilor şi reuneşte 103 dintre oraşele şi comunele judeţului, alături de Consiliul Judeţean Prahova. 
 
Municipiul Ploieşti se confruntă, periodic, de mai mulţi ani, cu problema deşeurilor neridicate.
 
Astfel, angajaţii Rosal Grup au declanşat în numeroase rânduri greve spontane, reclamând că nu îşi primesc la timp salariile şi refuzând, în aceste condiţii, să mai ridice gunoiul de pe străzi şi de pe platformele de depozitare. 
 
În urmă cu peste doi ani, fostul edil al oraşului a depus chiar o plângere la poliţie cu privire la activitatea inspectorilor din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP), instituţie aflată în subordinea Consiliului Local, pe care-i acuză că au raportat că operatorului de salubritate îşi face treaba, deşi oraşul este sufocat de gunoaie.
 
Şi DNA face o anchetă referitoare la modul de derulare a contractului pentru serviciul de salubritate. 
 
Primăria Ploieşti a anunţat în repetate rânduri, de mai multe luni, că doreşte renunţarea la contractul cu Rosal, însă instituţia nu poate face singură acest lucru, întrucât contractul este încheiat prin ADI.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.