Comisarii de mediu din Prahova au făcut, după ce au primit mai multe sesizări de la localnici, un control în comuna Albeşti Paleologu, unde munţi de gunoi, inclusiv deşeuri provenite din construcţii şi decopertări de drumuri, au fost depozitaţi pe malul unui râu. Primăria comunei a fost amendată şi obligată să ridice deşeurile abandonate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Controlul făcut în comuna Albeşti Paleologu a avut loc după ce Garda de Mediu Prahova a primit mai multe sesizări de la locuitorii din zonă, care au reclamat abandonarea de deşeuri pe malul şi în albia râului Cricovul Sărat.
 
”La efectuarea controlului comisarii de mediu au regăsit depozitate atât pe malul stâng al râului Cricovul Sărat, pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi, cât şi pe malul drept, pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi, cantităţi mari de deşeuri de tipul construcţii demolări, asfalt, rezultate din decopertări drumuri, precum şi diferite tipuri de deşeuri menajere şi asimilabile”, informează, marţi, Garda de Mediu.
 
Ca urmare a încălcării legislaţiei de mediu, Primăria comunei a fost amendată cu 50.000 de lei. În plus, comisarii de mediu au dispus ca administraţia locală din Albeşti Paleologu să ia măsuri imediate de salubrizare în zonele afectate şi eliminarea ori valorificarea acestora cu operatori autorizaţi, precum şi măsuri de supraveghere şi monitorizare pentru prevenirea unor astfel de situaţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.