Primăria Capitalei va cumpăra terenurile în suprafaţă totală de peste 46.000 de metri pătraţi care formează Parcul Verdi din Sectorul 2, oferind actualului proprietar, fost acţionar la Clubul Dinamo, Dragoş Săvulescu, suma de aproape 50.000 de euro, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care va avea loc joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului de hotărâre, Geta Săvulescu şi Dragoş Săvulescu vor vinde municipalităţii cele şapte terenuri pe care le deţin din Parcul Verdi, în suprafaţă totală de 46.088 de metri pătraţi,cu 1.080 de euro pe metru pătrat, însemnând un preţ de aproape 50.000 de euro pe toate cele şapte terenuri.

Suprafaţa a fost retrocedată în urmă cu mulţi ani, însă a rămas nefolosită: spaţiul verde este neîngrijit şi nici proprietarii nu pot exploata zona.

"Având în vedere solicitarea doamnei Săvulescu Geta şi domnului Săvulescu Emil Dragoş, Comisia municipală pentru analiza şi identificarea soluţiilor pentru trecerea în propietatea Municipiului Bucureşti a terenurilor retrocedate şi amenajate ca spaţii verzi sau locuri de joacă pentru copii (...) a analizat şi stabilit începerea procedurilor de achiziţie a şapte ternuri în suprafaţă totală de 46.088 de metri pătraţi situate în Bucureşti, ce reprezentau înaintea retrucedărilor imobiul denumit generic Parcul Verdi”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru a trece, proiectul de hotărâre are nevoie de vot de două treimi.

Primarul Capitalei Gabriela Firea şi-a anunţat încă din luna iunie intenţia de a cumpăra de la actualii proprietari parcurile Verdi şi Nicolae Iorga.

Parcul Verdi se află în Sectorul 2 al Capitalei şi avea iniţial 17 hectare, atunci când fostul proprietar al moşiei Floreasca l-a construit pe locul fostului hipodrom. În prezent, parcul are mai puţin de şase hectare şi întreaga suprafaţă a fost retrocedată.

Actualul proprietar al celor şase terenuri de aproape 3,3 hectare este Emil Dragoş Săvulescu, fost acţionar la Clubul Dinamo, condamnat anul trecută alături de Radu Mazăre la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar cu prejudiciu de 114 milioane de euro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.