Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a invitat reprezentanţii Asociaţiei ACCEPT pentru luni, ora 14.00, la o nouă rundă de discuţii. PMB mai face precizări cu privire la evenimentul organizat de Noua Dreapta şi anume că „solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplineşte dispoziţiile legale referitoare la numărul maxim de participanţi, respectiv 500 şi, de asemenea, traseul pe care aceştia îl vor parcurge este Piaţa Victoriei- Piaţa Romană-Piaţa Universităţii- Piaţa Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfăşoară un alt eveniment, respectiv «Străzi deschise»”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia a trimis în prealabil procesul-verbal prin care specifică motivele pentru care nu a putut fi avizată prima solicitare a Asociaţiei ACCEPT, arată un comunicat de presă al PMB.

În unde este propusă organizarea marşului, evenimentul „Străzi deschise, care de derulează încă din luna mai 2021, aduce un număr important de persoane, fiind deja o densitate mare de persoane, care poate genera tensiuni ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor.

„Pentru a putea fi respectate prevederile Legii nr.60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, respectiv:

- Art. 15 lit d) ”Primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale sunt obligate (...) să întreprindă orice alte măsuri legate de natură a asigura caracterul paşnic şi civilizat al adunărilor publice; (...)

- Art.16:”Comandanţii organelor locale de poliţie şi jandarmerie sau persoanele desemnate de aceştia au obligaţia de a asigura protecţia participanţilor şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfăşurarea adunărilor publice declarate, în condiţii de deplină ordine” comisia de avizare a propus organizatorilor modificarea traseului sau desfăşurarea pe traseul dorit, dar în altă zi, însă aceştia au refuzat aceste variante”, mai arată sursa citată.

De asemenea, în solicitarea ACCEPT aceştia menţionează participarea unui număr în jur de 10.000 de persoane, fapt ce contravine dispoziţiilor legale în vigoare referitoare la măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei Sars-CoV-2, care prevăd participarea unui număr de maximum 500 de persoane la astfel de adunări, mai indică sursa menţionată.

Primăria Municipiului Bucureşti are toată deschiderea pentru a soluţiona favorabil o eventuală solicitare care să se încadreze în termenii şi condiţiile prevăzute de lege.

Referitor la informaţiile făcute în spaţiul public cu privire la aprobarea de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a solicitării Noua Dreaptă, facem următoarele precizări: „solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplineşte dispoziţiile legale referitoare la numărul maxim de participanţi, respectiv 500 şi, de asemenea, traseul pe care aceştia îl vor parcurge este Piaţa Victoriei- Piaţa Romană-Piaţa Universităţii- Piaţa Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfăşoară un alt eveniment, respectiv «Străzi deschise»”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.