Primăria Capitalei dă asigurări că preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni nu va creşte, precizând că ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului cu 10 la sută la preţul de producţie al companiei, nu la preţul pentru consumator. Municipalitatea atrage atenţia că orice majorare a preţului pe gigacalorie plătit de populaţie se face numai prin hotărâre de Consiliu General, iar un astfel de proiect oricum nu se află în lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preţul gigacaloriei pentru cetăţenii bucureşteni, consumatori racordaţi la RADET, nu va înregistra creşteri. Informaţia conform căreia ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la preţul de producţie al companiei, şi nu la preţul la consumator. Orice majorare a preţului pe Gigacalorie plătit de populaţie are loc numai prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar în prezent un astfel de proiect NU se află în lucru la nivelul municipalităţii”, transmite primarul Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

În prezent, preţul gigacaloriei este de 163,03 de lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest preţ, tariful gigacaloriei nu a suportat modificări faţă de anul precedent, precizează municipalitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.