Autorităţile locale din municipiul Braşov anunţă înfiinţarea unei noi linii de transport în comun, care va face legătura între gara din municipiu şi nou construitul aeroport Braşov-Ghimbav. Autobuzele vor circula începând de 15 iunie, iar orarul acestora va fi corelat cu cel al zborurilor programate pe aerogară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Braşov anunţă înfiinţarea, începând cu 15 iunie, a primei linii de transport în comun care va lega oraşul cu Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Mijloacele de transport în comun vor avea indicativul A1 şi vor pleca din Gara Braşov pe ruta Gară – Centrul Civic – Livada Poştei – aeroport.
Frecvenţa autobuzelor va fi corelată cu zborurile care decolează şi aterizează pe aeroport, astfel încât prima cursă la aeroport să ajungă la ora 6:50, iar ultima la ora 19:00, precizează municipalitatea. 
În funcţie de nevoile de transport ale pasagerilor care pleacă sau vin în Braşov cu avionul, frecvenţa pe această linie va creşte, iar pe măsură ce fluxul de pasageri pe aeroportul din Braşov se va mări, se va analiza oportunitatea înfiinţării şi altor linii de transport în comun, se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de Primărie.
 
Tariful unui bilet pe acest traseu va fi acelaşi ca pe celelalte rute, respectiv 4 lei pentru 60 de minute.  
Conform sursei citate, în weekendul 10 – 11 iunie, când are loc evenimentul Ziua Porţilor Deschise la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, o cursă expres va circula către Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, cu plecare din Livada Poştei.
„Pentru a veni în sprijinul braşovenilor care vor să viziteze noul aeroport şi să ia parte la evenimentul de deschidere, municipalitatea, cu sprijinul Asociaţiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov şi al RATBV, va înfiinţa o linie expres 28E, care va circula în cele două zile şi care va pleca din Livada Poştei începând cu ora 11.00. Frecvenţa va fi la 10 minute, şi va fi asigurată cu autobuze de mare capacitate, articulate. Totodată, pentru a asigura transportul braşovenilor în cartiere la finalul vizitei, programul pe 11 linii de transport va fi prelungit, în acest weekend, şi după ora 00:00. RATBV va monitoriza gradul de încărcare al autovehiculelor, iar în caz de nevoie este pregătit să dubleze numărul de maşini alocat acestei linii temporare. Totodată, RATBV va prelungi şi programul unor puncte de vânzare a biletelor de pe traseu şi va avea casierii mobile în aeroport”, se mai arată în documentul citat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.