Primăria Arad a alocat 60.000 de lei pentru organizarea a două petreceri de Ziua Internaţională a Vârstnicilor, la care au participat aproximativ 900 de persoane de peste 60 de ani, care au beneficiat de meniuri, băuturi, tort şi ansambluri folclorice. Petrecerile au avut loc într-un complex privat, unde şi primarul Gheorghe Falcă îşi organizează evenimente personale, precum ziua de naştere, în fiecare an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziua Internaţională a Vârstnicilor a fost marcată la Arad prin două petreceri organizate de municipalitate, la care au avut ocazia să se înscrie pentru a participa persoane de peste 60 de ani, nu neapărat pensionari.

Aproximativ 900 de arădeni s-au înscris pe listele deschise de organizatorul principal, Direcţia de Asistenţă Socială Arad, o structură a Primăriei.

"Nu au fost criterii de selecţie a participanţilor, decât cele legate de vârstă, respectiv peste 60 de ani. Toţi cei care s-au înscris pe liste au participat la cele două petreceri”, a declarat, pentru News.ro, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială, Oana Pârvulescu.

Petrecerile au avut loc luni şi marţi seară, la un complex privat - Salonul Marem -, unde de mai mulţi ani primarul Gheorghe Falcă îşi organizează evenimente personale, cum ar fi ziua de naştere.

Municipalitatea a alocat 60.000 de lei pentru cele două petreceri, din care aproximativ 40.000 de lei au fost plătiţi complexului privat.

Fiecare meniu a costat 39 de lei, iar pe lângă mâncare, băuturi şi tort, participanţii au dansat pe muzica oferită de ansambluri folclorice aduse de Centrul Cultural Judeţean.

Reprezentanţii Primăriei au declarat pentru News.ro că salonul privat a fost ales pentru că nu a perceput şi taxă de închiriere sau bani pentru personalul alocat evenimentului, ci doar costul meniurilor.

Ziua Internaţională a Vârstnicilor a fost instituită de ONU în 1990, în baza Rezoluţiei nr. 45/106.

În judeţul Arad, conform rapoartelor din 2016 ale Statisticii Judeţene, există 108.675 persoane peste 60 ani, din totalul celor 473.231 de locuitori.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.