Prima zi de verificări făcute de comisiile mixte, organizate la nivelul prefecturii, în centrele de îngrijire a bătrânilor din judeţul Prahova s-a finalizat cu amenzi totale în cuantum de 750.000 de lei. Inspectorii au constatat că în unele centre numărul angajaţilor era prea mic comparativ cu cel al persoanelor pe care aceştia le îngrijeau, alte nereguli se referă la lipsa asistenţei medicale, mâncare expirată, spaţii neigienizate şi lipsa unor autorizaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Echipele formate la nivelul Prefecturii Prahova au verificat, luni, 8 furnizori de servicii sociale, care operează în total de 14 centre situate în localităţile Buşteni, Sinaia, Breaza, Câmpina, şi Băicoi şi Scorţeni. Deficienţele constatate vizează: lipsa autorizaţiilor de securitate la incendiu; lipsa controalelor medicale pentru angajaţi; spaţii neigienizate corespunzător; colectare necorespunzătoare a deşeurilor menajere; personal de specialitate subdimensionat raportat la numărul beneficiarilor; lipsa licenţelor de funcţionare (a fost prezentată documentaţie în vederea îndeplinirii procedurii de acreditare şi licenţiere);nerespectarea condiţiilor de păstrare a alimentelor sau depozitare necorespunzătoare a acestora; sume încasate nefiscalizate; lipsa planurilor de pază şi a sistemelor de supraveghere şi lipsa de la punctul de lucru verificat a evidenţelor orelor de muncă prestate, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi de Prefectura Prahova.
„Au fost identificate probleme de natură contravenţională, care nu impuneau suspendarea activităţii acestor centre. Totodată, au fost dispuse măsuri în sarcina centrelor rezidenţiale cu termene de realizare a acestora, urmând ca ulterior, să fie efectuate noi verificări pentru constatarea modului de îndeplinire a acestora şi de remediere a deficienţelor. Amenzile aplicate în urma verificărilor sunt în cuantum de aproximativ 750.000 lei”, menţionează documentul citat.
Controalele au fost făcute de către şase comisii mixte formate în total din 60 de reprezentanţi Agenţiei Judeţene pentru Inspecţie Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Protecţia Consumatorului, ISU şi Poliţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.